Inför söndagens Franska öppna

Dag ett! Vi är bara ett par timmar bort. Världens största tennisturnering. Hade ju varit något om arrangören precis innan första start gick ut med att man i solidaritet med Wimbledon kommer klippa alla band med atp och därmed inte låta atp använda resultatet i turneringen för att dela ut rankingpoäng. Då hade det nog blivit lite fart, så att säga, men det händer nog inte. Grand Slam-arrangörerna är som sagt de vuxna. Atp är ett litet barn som sitter och kastar sand i sandlådan.

Till skillnad mot andra Grand Slam-arrangörer, här i Frankrike är allt från antivaxare, ryssar, och allmänna övriga virrpannor välkomna. Alla får vara med.

Ska vi raska av slutsegraroddsen innan vi går igenom dagens matcher kanske?

Alcaraz är favorit och spelas till 3,25 här på Bethard. Faktiskt delad favorit numera, han var favorit igår men är nu delad favorit på oddsen. Jag tycker definitivt att han är favorit. Han är bäst och han har en bättre lottning än sina två huvudkonkurrenter om titeln. Man kan förresten också spela på att han vinner turneringen utan setförlust, 26 gånger pengarna. Nja, det händer kanske inte.

Det är Djokovic som Alcaraz delar favoritskapet med. 3,25 på Djokovic också. Djokovic förlorade fullt rättvist mot Alcaraz i Madrid och förutom att slå Alcaraz i semi lär han behöva slå Nadal i kvarten. Märkligt skulle jag säga att Djokovic inte står i högre odds än Alcaraz.

Ingen tror på Nadal vad det verkar. 5,50 gånger pengarna på spelarna som vunnit den här turneringen 200 gånger. Jag tror att folk överdriver betydelsen av vad han sa efter förlusten mot Shapovalov i Rom. Det där är inget nytt. Jag tycker 5,50 lockar lite grann.

På den undre halvan har Tsitsipas ett jättestort favoritskap. Han spelas nu på morgonen till 6 gånger pengarna, enbart beroende på lottningen egentligen. Han står i låga 2,50 på att nå final.

Vill man ha ett skrällodds ska man nog definitivt titta på Zverev skull jag säga. 34 gånger pengarna på spelaren som var i final i Madrid nyligen. Han är egentligen inte bra nog för att vinna men jag tycker absolut att oddset är för högt. Om det händer något med ett par av konkurrenterna kommer han dyka fullständigt. Jämför hans 34 gånger med Tsitsipas 6 gånger exempelvis. Lika bra spelare, det är bara lottningen som skiljer.

Nu tar vi dagens matcher.

Thiem hade nog ganska gärna varit en av förhandsfavoriterna här men det är han förstås inte. Han förväntas gå en jämn match mot en av fältets sämsta spelare. Det är klart man drömmer om att han bara skulle hitta något men knappast troligt.

Vill man spela på något här så tycker jag att Coric är rejält underskattad. Taberner har obefintlig rutin av den här nivån och Coric har spelat bättre än han gjort resultat sen sin återkomst. Tycker han är klar favorit där. Fem set ska gynna honom också.

Man ska alltid hålla lite koll på fransmännen tidigt i den här turneringen. Skulle Halys kunna bjuda upp till dans mot Isner kanske? Långt ifrån omöjligt. Märkligt med Halys. Han har under flera år varit en av de bästa på challengertouren men han har haft Elias Ymer-syndromet lite grann. Han har varit bra, men har verkligen inte kunnat komma över puckeln och bli topp-100. Förrän nu. Nu är han äntligen topp-100. Lite elakt att jämföra med Elias Ymer kanske. Halys är bättre och mer kapabel men det har emellanåt känts lite samma för Ymer. Han har varit nära rankingmässigt men aldrig riktigt fått till det.

Tycker det luktar favoritsegrar här i övrigt. Cuevas är det inte mycket med längre. Barrere är inte odugligt och har hemmaplan men Daniel är bättre. Felix ska ha noll problem med medelmåttige Varillas. Kuznetsov håller någon slags nivå men spelar sällan numera och han är förstås långt ifrån Svarre. Och Kotov är en ren challengermedelmåtta. Botic är numera seedad i en sån här turnering. Riktigt bra odds på Botic där faktiskt, det är klasskillnad.

Foggy och Popyrin, två rätt stökiga spelare. Borde kunna bli en rätt kul match. Och att man säger så är ju tyvärr ett tecken på var Foggy befinner sig numera. Han är långt ifrån att vara den toppspelare han en gång var.

Lite lurig motståndare för Davidovich. Griekspoor är absolut inte ofarligt och trivs när han får driva på spelet. Davidovich är mycket bättre men lite varning där.

Ofner är egentligen bara bra på en sak, att ta sig in i slams. Han är värdelös på challengertouren. Han är helt chanslös när han väl tagit sig in. Men han är en kvalspecialist. Han är alltid bra i kval. Zverev behöver inte hetsa upp sig. Han möter kanske fältets sämsta spelare.

Borges är rätt bra faktiskt. Han kan grus, han är en duktig bollare. Jag tror faktiskt att Khachanov kan få något att bita i där. Kan bli en kul match.

Carabelli-Karatsev, den kommer ingen titta på. Samma sak med Karatsev där som med Foggy. Att han spelar en öppen match mot en spelare som inte tillhör toppen på challengertouren. Inget bra tecken.

Ramos-Kokkinakis, där finns det potential för dagens bästa match. Kokkinakis är inte dålig på grus, Ramos håller alltid sin nivå. Det kan mycket väl bli en femsetare och kan mycket väl bli bra spel. Nästan garanti på att Kokkinakis skadar sig i såna här matcher. Det avgör väl kanske.

Kubler och Kudla, nej det är inte samma spelare men båda två är jättetråkiga.

Alcaraz får visa upp sig. Londero kom in som kvalförlorare. Han är mil från atp-touren där han var cementerad under ett par år. Även om han egentligen aldrig var särskilt bra, Londero. Lugn och fin start för Alcaraz.

Lite spännande odds på Mmoh mot Zapata Miralles faktiskt. Inga mil mellan dem överhuvudtaget.

Så säger vi om den första dagen. Låt spelet börja!