Murraydag

Idag kör vi fokus på vår gamla hjälte Murray som nu för första gången sen sin comeback faktiskt är uppe och bråkar med de bästa. För den här segern, den var liksom inte oförtjänt, inte en slump, egentligen kan man inte heller göra det så enkelt att man förklarar den bara med underlaget. Det här var bara riktigt bra.

Något av det mest intressanta tycker jag att gräsbanan var så pass hård och dålig. Det gick inte att stå och bara hålla bollen lågt och trolla rent allmänt utan stenhård bana, lika mycket grus som gräs, och det borde passat Tsitsipas bra det här. Kanske bättre än Murray egentligen. Men Murray vann ändå, inte på ett typiskt grässpel som sagt utan han klarade av att stå emot Tsitsipas med sin defensiv. Vansinnigt imponerande om man frågar mig.

Han har emellanåt kunnat spela lite grann sen sin comeback, men det har hela tiden sett klumpigt och ryckigt ut. Han har sett gammal ut, något han har rätt att göra. Han är lite gammal, han har bytt höftled. Det ska inte vara enkelt. När han i förra veckan sa att allt kändes helt annorlunda nu än tidigare efter hans comeback hoppade man till lite. Han sa att han kunnat träna som han velat och att kroppen känts bra helt enkelt. Det där ville man ju se själv innan man trodde på det så klart men jag kan inte annat än att bekräfta det. Hade man satt den här Murrayens sätt att röra sig bredvid Murray tidigare under karriären hade man nog inte sett jättemycket skillnad.

Han får så klart hjälp av gräset. Det finns nog ingen som har så stor fördel av gräset när det gäller sättet att röra sig på. Murray kan det som ingen annan. Men jag tycker inte man ska göra det så enkelt för sig. Jag tror att Murray kan komma att vara lite mer att räkna med de närmaste månaderna än tidigare. Att han ska vara uppe och böka med Alcaraz, Djokovic och Medvedev är kanske inte särskilt troligt men där bakom. Där tror jag faktiskt han kan vara med och hugga. Inte minst på gräs.

Riktigt imponerande, och man kan väl lugnt säga att det spelas en ny intressant match med honom inblandad idag.

15:00 Kyrgios-Murray 1,71-2,15 Bethard

Kyrgios har slagit nya rekord i fånighet under veckan. Sättet att spela, jodå, men mer att han har en av de fånigare kepsar jag sett en spelare spela i. Ni kan väl titta till den saken idag. Jag har svårt att förstå det där faktiskt. Han har egentligen bara ett grundfokus. Att folk ska tycka han är cool. Ändå verkar han göra precis allt han kan för att vara maximalt fånig. Knepig filur det där, på ungefär alla sätt.

Hur blir då detta?

De har inte spelat match mot varandra sen 2018. Då vann Kyrgios på gräs i Queens. Innan dess fem matcher mellan 2014 och 2016 där Murray vann samtliga och bara förlorade ett enda set. Går inte att veta riktigt om Kyrgios försökte eller inte i dessa matcher men ska jag säga något om matchupen så, jag brukar alltid säga att Kyrgios inte har svårt för någon. Kanske är dock Murray undantaget.

För Kyrgios vill ju ta utdelning på sin serve. Annars tycker han inte det är så kul. Murray är världens bästa eller näst bästa returnerare genom tiderna. Man får själv avgöra hur den kampen med Djokovic står sig. Lägg därtill att Murray som ingen annan kan göra det obekvämt för en motståndare i spelet, särskilt på gräs. Det är inte kul att möta Murray, så kan man kanske sammanfatta det och där ligger väl Kyrgios absoluta svaghet egentligen. Tycker han inte det är roligt, får han inte tramsa ifred så att säga, då tycker han inte det är kul.

Håll koll på Murrays returspel. Får Kyrgios någon utdelning på serven? Håll också koll när bollen är i spel. Kommer Kyrgios se obekväm ut?

Hur tror jag det går då?

Raka motsatsen till min analys ovan egentligen. Jag tror att Kyrgios bara är bättre, för jag vill nog se Murray göra åtminstone en till bra match innan jag litar på att han är uppe på högsta nivå igen och på gräs, där är Kyrgios faktiskt uppe på högsta nivå.