Van Rijthoven osannolik mästare

Inte tidernas skräll. Det känns väl som att det skett större mirakel men visst. Att gneta på challengertouren i vanliga fall utan att ha vunnit en enda match på atp-touren. Och så halkar man in och vinner en titel på atp-touren. Visst är det lite annorlunda.

Det jag ska säga är i och för sig att det här egentligen inte var jättekonstigt. Tittar man på hur han spelade så, varför inte liksom. Tänkte ni på hur mjukt han spelade? Vetefasiken om jag sett en spelare spela så mjukt förut. Det var liksom ingen stress direkt utan lugnt och metodiskt och och allt annat än förhastat. Även när han attackera tycker jag, väldigt lugnt och balanserat. Att föredra på gräs kan man säga.

Man ser att han har en del talang den här killen. Så helt konstigt är det väl kanske inte att han får till det på gräs men det tål väl att sägas ändå. Han hade alltså inte spelat en professionell match på gräs innan den här veckan. Inte i någon huvudturnering i alla fall. Låter det vara osagt om han kanske försökt kvala till den här turneringen tidigare, det är möjligt. Kvalmatcher finns inte med i statistiken.

Hyfsat rankingskutt. Hundra platser någonting klättrar han och är nu precis på gränsen till topp-100 i världen. Han kommer kunna börja spela på atp-touren nu och jag tycker det ska bli rätt intressant måste jag säga. Tycker det känns som att det finns en rackarns kapacitet i honom. Sen ska man väl veta att han är 25 år gammal, så det är inte någon supertalang som kommer ta över så att säga men ändå, ska bli intressant att följa.

Ranking förresten. Den här veckan havererar den totalt, eller på måndag rättare sagt när allt slår in. Jag antar att det är Wimbledonpoängen som de plockar bort nu, och kanske något annat också, jag vet inte.

Exempelvis, Medvedev världsetta redan den här veckan. Ganska överlägsen sådan. Känns ju kanske inte jättevettigt. Zverev världstvåa, på tal om inte så vettigt. Berrettinis ras har börjat, trots att han vann igår. Han kommer åka hiss rakt neråt hur det än går närmaste veckorna eftersom hans Wimbledonpoäng försvinner. Federer, han är nästan inte topp-100 längre. Kanske finns någon slags rimlighet i det. Humbert, från runt plats 50 till 115. Svettigt får man kalla det.