Ganska intetsägande Wimbledonlottning

Det låter ju lite tråkigt kanske. Men egentligen är det bra. Är en lottning intetsägande så betyder det att det blivit rättvis och mer eller mindre rättvis tycker jag att Wimbledonlottningen blev.

Ser väl ganska överkomligt ut för Djokovic. Han lyckades ducka de rejäla hos som fanns att få i de tidiga omgångarna. Kokkinakis är väl den som skulle kunna betraktas som en dålig lottning men även om han är kapabel, det går liksom inte att se framför sig att han slår Djokovic. Kecmanovic är ganska vettig på gräs men samma sak där, man ser liksom inte framför sig att han hotar Djokovic. Det behövs något mer. Opelka som värst i åttondelen, det är en superfin lottning det. Opelka har varit komplett värdelös i sina försök senaste veckorna.

Lite mer intressant på den andra åttondelen där fler möjliga kvartsfinalister finns. Både Alcaraz och Sinner är visserligen starka, men också osäkra kort sett till underlaget. Sinner är direkt dålig på gräs än så länge. Alcaraz som bekant väldigt oskriven på underlaget. Otte i praktform. Ska inte kunna hota men det är svårt att bortse från hans fina resultat. Isner så klart. Där kan jag känna att det är rätt synd att man inte kan spela på vem som vinner varje åttondel här på Bethard. Man kan spela på vem som vinner kvarten, men inte åttondelen. Jag tror nämligen man hade fått ett riktigt praktodds på Isner att ta sig till kvarten. Han kan mycket väl i praktiken vara favorit till att lyckas med det här. Han står i 51 gånger pengarna på att ta sig till kvarten. Tyvärr måste han ju då passera Djokovic så den går inte in. Men att jämföra med Alcaraz 5,50 och Murray 10 gånger pengarna. Isner hade nog stått i fint odds på att ta sig till kvarten. Ymer också med på den andra åttondelen och i vanlig ordning jättefin lottning för honom. Altmaier är knappt bättre än honom så bra chans där. Och sen är ju Sinner som sagt inget bra på gräs. Han skulle mycket väl kunna förlora mot Wawrinka, som inte heller är någon höjdare på gräs. Ska mycket till för att Ymer ska vinna mer än en match men är man en av de sämsta spelarna i fältet så ska det kanske vara så. Murray? Ja, vem vet. Som sagt. Den åttondelen är öppen och Murray är definitivt en av spelarna som kan ta sig fram.

Överlägset mest intressant på den första kvarten dock, hur ser Alcaraz ut i sina första matcher? Det kommer synas snabbt ifall han kan spela på gräs och ser man det, då förändras allt.

Ruud var hela lottningens nyckelperson. Eftersom han på gräs garanterat tillhör de 20 sämsta spelarna i det här startfältet. I Queens försökte han inte ens, men det såg inte ut som att det skulle få så mycket bättre om han försökte. Återstår att se vad han går in med för inställning här men oavsett vilket, man visste att han skulle bli seedad trea, och man vet att han inte kan gå till kvarten. Således, det var den här kvarten alla andra spelare ville hamna på.

Ganska svag kvart i övrigt också men det är förstås Hurkacz som sticker ut. Var bra i Wiumbledon förra året, Hurkacz och bra nu inför Wimbledon. Det luktar semi om honom. Igen. Han var ju i semi förra året.

Norrie ska också nämnas tycker jag. Lika bra på gräs som på alla andra underlag och eftersom toppspelare saknas här, som sagt, man ska nämna honom. Hemmaplan också förstås. Skadar inte.

Den åttondel som Ruud finns på är för övrigt megasvag. Vem ska egentligen ta sig till kvarten? Ruud, nej. Baez, knappast. Tiafoe, nja. Carreno Busta, borde vara omöjligt men han kanske är favorit till och med, trots svag på gräs. Men det finns ju andra. Fucosivcs är rätt bra på gräs, men tillhör favoriterna. Goffin och Humbert har definitivt kapacitet också. Jag skulle säga att det är högst troligt med en ossedad spelare i kvarten här, men att Hurkacz eller Norrie går till semi.

Berrettini och Djokovic på olika halvor och vi kan därmed få en final mellan det jag tror är turneringens två bästa spelare.

Brooksby har tappat allt. Han är nog en i raden av alla amerikaner som inte kan spela tennis utanför USA. Det har inte spelat någon roll om det varit grus eller gräs under sommaren, han har inte träffat bollen. Jag skulle säga helt fri lejd för Berrettini fram till åttondel och där De Minaur som tuffaste möjliga motstånd, behagligt.

Och där har vi Kyrgios, i närheten av Tsitsipas som han slog förra veckan i en match där Kyrgios kanske gick för fullt, men inte var särskilt bra. Kyrgios rejäl favorit i den matchen och det luktar väl därmed Berrettini-Kyrgios i kvarten. Eller så luktar det att Shapovalov som har problem med både gräset och formen lyckas skärpa till sig och slår Kyrgios på ren noggrannhet. Berrettini hoppas nog på det i alla fall. Det känns som att Berrettini har ganska god kontroll på alla spelare här, inklusive Tsitsipas, men Kyrgios vill väl egentligen ingen möta i något skede av turneringen. Ganska dålig lottning för Kyrgios del ska sägas, men för honom brukar det ju egentligen vara en fördel.

Och så sist ut. Det man inte ens kunde drömma om i mitten av Franska öppna när Nadal satt och deppade och man trodde allt var över. Nadal är här och jag läste igår att Marc Lopez, Nadals bästis och numera hjälptränare, sagt att det ser rätt bra ut. Att foten som alltid är det övergripande problemet nu är under okej kontroll och Nadal ska vara redo att göra ett försök. Och någonstans så, jag är helt övertygad om att Nadals entusiasm över att vara med här handlar om att han ser framför sig att han kan vinna alla fyra det här året. Han har de två första, han kan vinna Wimbledon, och möjligheten finns sen så klart i US Open. Chanserna är jättesmå. Vi snackar att det kanske är en chans på 40 eller något ditåt, men jag tror han själv ser att det ändå inte är omöjligt.

Jag tycker det ser ut att börja rätt behagligt för Nadal. Querrey är inte längre att räkna med och Kudla i tredje kanske, det klarar han. Cilic i åttondleen däremot, dålig lottning. Cilic kapacitet på gräs vet ni om, och när man lägger till att han i Franska öppna gjorde en av sina bästa turneringar någonsin, Cilic är farlig. Lite av de stora turneringarnas spelare också, Cilic. Se upp för honom.

Skitlottning för Felix som börjar på Cressy. Den enda riktiga serve- och volleyspelare som finns numera, Cressy och om han mot förmodan får ihop allt, då kan han slå kanske inte alla men väldigt många på gräs. Det fattas lite, lite fart i serven för Cressy. Om han fick den farten, då skulle han faktiskt vara en toppspelare, så hög är kapaciteten. I final i Eastbourne den här veckan. Jag är inte överraskad. Sock och sen Evans för Felix och eventuellt Fritz i åttondel. Om Hurkacz var vinnaren i den här lottningen, då var Felix en stora förloraren. Felix seedad sexa, Hurkacz sjua. Felix hade nog kunnat tänka sig ett byte.

Det var vad jag hade att säga om lottning för nu. Det är dags att börja ladda, vänner. På måndag smäller det.