Wimbledon – torsdag

Börjar bli fina speldagar i Wimbledon nu. Igår var definitivt en sådan.

Där vi väl kan börja med avslutningen. Vilken fin match det var mellan Isner och Murray och precis som med några matcher tidigare under veckan. Det blir dyrt för resten av turneringen när en av de bästa spelarna försvinner direkt. Jag tycker Murray var riktigt bra egentligen. Några svaga poäng när det absolut inte passade men mycket mer än så var det inte. Det var bara Isner som för dagen servade så vansinnigt bra att det i princip inte gick att göra något. Murray kunde inte ens hantera serven när han chansade rätt. Den var för hård. Tycker det var fantastiskt att se Murray. Han har nästan större driv nu än när han var som bäst, men med tillägget att han inte har den där paniken, inte samma rädsla att förlora. Nu är det bara vilja att vinna och jag tycker det är helt fantastiskt. Hans glädje efter att ha vunnit tredje set igår, ren magi. Men nu är han utslagen. Tråkigt det. Isner ska tas på stort allvar. Med tanke på vad som finns kvar i turneringen, Isner är en av spelarna som man ska se upp med.

Den näst högst seedade spelaren som spelade igår var Ruud och han förlorade mot Humbert. Han vann första set, Ruud, svårt att förstå det hade jag i alla fall. Humbert hade full kontroll på matchbilden precis hela vägen, men han var under stunder lite för dålig. Så var det också i tredje set där Ruud hade break upp. Men Humbert lyckades hitta en vettig nivå när det krävdes och vann till slut relativt kontrollerat. Han var inget bra på gräs den här sommaren, Ruud och hade han tagit sig längre än till andra rudan här hade det varit lite skämskudde på det. Han kunde varken spela eller röra sig på underlaget och då ska det inte hålla, vilket det nu heller inte gjorde.

Opelka var den andra högt seedade spelaren som rök igår. Han var inte favorit mot Van Rijthoven och även om marginalerna var små, det kändes angränsande till omöjligt att Opelka skulle vinna någon av de viktiga bollarna i Van Rijthovens serve, så dåligt var det spelmässigt från Opelka. Men det smällde i serven så att säga. Rätt underhållande att se hans nätservar under matchen. Han servade så hårt och med en sån vinkel att nätet liksom vek sig och bollen ramlade över bara den var i närheten av toppen av nätet.

I övrigt höll de bra spelarna. Alcaraz slog Griekspoor enklare än jag trodde men den såg jag inte så inget att säga om den. Intressant dock om han börjar hitta rätt mer och mer för varje match. Norrie var kanske inte illa ute, men var i alla fall under 1-2 i set mot Munar. Hyfsat viktig match det där. Norrie är ju nu klar favorit till att nå semi eftersom allt vad heter bra spelare på den delen försvunnit från den kvarten så hade han fallit här, då hade han nog ångrat sig. Sinner slog Ymer i fyra set. Jag tycker Ymer gjorde minst vad man kan förvänta sig men för dagen var Sinner ganska okej och då spelar det liksom ingen roll vad Ymer gör.

Massor av matcher i övrigt, men inget jag har något att anmärka på. Nu, dagens matcher som snart ska börja.

Vädret förresten. Möjligen lite regn tidigt under dagen. Andra halvan av dagen ska det vara bra.

Kyrgios den enda av de stora som spelar tidigt under dagen. Första lilla testet för honom även om det väl är betoning på litet. Krajinovic har alltid varit svag på gräs men han har spel för att vara bra på gräs och han var ju i en gräsfinal nyligen. Samtidigt är det så klart upp till Kyrgios. Han är inte långt bakom Krajinovic när bollen är i spel och så har han sin serve, Krajinovic får inte mycket gratis på sin.

Annars känns väl McDonald-Gasquet som en rätt fin match. McDonald kontringsspelare mot Gasquets variation. Borde kunna bli fint grässpel där. Gasquet gynnas av underlaget men är väl inte riktigt nära McDonald i spelstyrka. Kan tycka dock att det här är en sån match där Gasquet borde kunna tända till och överprestera lite så ja, lite känsla för honom där faktiskt.

Håll också koll på Schwartzman som är fullkomligt klappkass på gräs. Broady håller inte alls för spel på den här nivån men jag tror han har en riktigt fin skrällchans i alla fall.

Tsitsipas känns väl ganska stabil nu ändå trots underlaget. Thomspon är jätteduktig på gräs men ska ändå inte kunna räcka till. Tsitsipas ska klara sig idag.

Garin där, tänk att Elias Ymer kunde haft den här chansen att ta sig till tredje rundan.

Shapovalov-Nakashima kan bli en bra match. Det skiljer enormt mycket i nivå mellan matcherna. Ta den matchen och den ovan exempelvis. Nakashima som inte är favorit mot Shapovalov hade stått i 1,20 någonting om han mött Garin som är favorit i matchen ovan. Lottningen har den här gången spelat extremt stor roll.

Cressy-Sock är också en fin match. Cressys fantastiska serve mot Socks grymma returer. Tror att Socks serve är lite för klen där men i övrigt är det en intressant matchup för honom. Lite skrällchans där ändå skulle jag säga.

Nadal möter Berankis, det blir ju inga problem kan man tycka men jag vet inte om Berankis är direkt enklare än Cerundolo och där var Nadal pressad så helt kan man inte bortse från matchen.

Inga roliga kvällsmatcher idag. Tråkigt.