Wimbledon – fredag

Igår var det lite väl mycket regn va? Jag kan nog tycka det. Provar ett nytt väderinstitut. Prognoserna hittills har varit riktigt risiga.

Just idag verkar det inte spela så stor roll dock var man tittar. Vädret ser bra ut i London. Inget regn.

De seedade spelarna fortsätter ryka på den undre halvan och det är nu rätt tydligt vilka det handlar om gällande finalplatsen skulle jag säga. Det är Nadal, Tsitsipas, Kyrgios och möjligen, möjligen Fritz. Noterbart där att Tsitsipas och Kyrgios nu möts i nästa omgång. Nadal kan få möta Fritz först i kvarten. Så tittar man på hur det ser ut för Nadal, det skulle verkligen otroligt nog kunna bli lite av en promenad fram till final. Lite att gå händelserna i förväg men det tål att påpekas hur extremt tunt det är. Nadal ser inte alls särskilt bra ut, men ändå en superchans att gå till final. Förklaringen är väl rätt enkel. Det finns inte så många bra spelare att en turnering tål kombinationen av att några blev portade, några har blivit sjuka under turneringen, och några få har också floppat. Det här var ju Berrettinis halva, att han försvann med corona var ett dråpslag och för Nadals del var det nog också högst viktigt att Cilic försvann av samma orsak.

Tittar man på oddsen gällande att nå final på den undre halvan så står Nadal just nu i mycket låga 2,25 här på Bethard. Kyrgios 5,50 och Tsitsipas 6 gånger utmanar. Djokovic står i övrigt i 1,25 på att nå final och 1,50 på att vinna turneringen.

Nadal igår, samma som i första rundan. Det är liksom inte bra, men det är heller inte att han ser dålig ut fysiskt och det är det enda som räknas. Om Nadal inte är skadad, då hittar han ofta ett sätt att vinna. Det är liksom helt omöjligt att komma ifrån. Och då är det typ Djokovic som kan stoppa honom, inte många andra, även om han inte ser bra ut spelmässigt. Läste under morgonen här att han sagt att det faktiskt var väldigt nära att han bestämde sig för att sluta under Franska öppna. Så det var ingen rök utan eld så att säga men behandlingen han fick för några veckor sen måste ha blivit jackpott. Jag inbillar mig inte att han känner sig hundraprocentig men han verkar känna sig tillräckligt bra för att det ska vara kul att spela och det kommer nog alltid räcka hela vägen för honom.

Tsitsipas gjorde en fin match mot Thompson. Thompson gör inte mycket med bollen men han håller emot riktigt bra i bollandet och jag tycker att Tsitsipas gjorde det bra. Så lite plus över Tsitsipas insats.

Mycket plus över Kyrgios insats. Det blir lite obehagligt de få gångerna han spelar riktigt bra. Inte så lätt för honom att göra det eftersom han förstås är kroniskt otränad då han aldrig tränar på allvar, men han kan tydligen ha sådana här dagar. Motståndet hjälpte till lite. Krajinovic kan inte göra så mycket om en motståndare som Kyrgios spelar bra men det tål att påpekas. Igår var han ruggigt bra Kyrgios.

Nakashima skickade ut Shapovalov, fullt rättvist. Jag tyckte det kändes direkt. Shapovalov är alldeles för osäker, alldeles för stökig i sitt spel. Han är nere i ett litet hål just nu, något han alldeles för ofta varit hittills under sin karriär.

Bautista näste man att kasta in handduken med corona. Trist. Galan i tredje rundan. Känns som att han haft flyt på det här sättet förut någon eller ett par gånger, Galan. Kanske är e3n liten turgubbe det där.

De Minaur slog Draper i en lite sådär halvkul match under tak igår kväll. De Minaur, han är på kvarten där Nadal inte finns och åttondelen där Tsitsipas och Kyrgios inte finns. Superchans på kvarten och bra chans även på semi för De Minaur alltså. Broady och Brooksby ska han slå för kvart. Och han har slagit Dellien och Draper hittills. Hyfsad lottning. Schwartzman och Berrettini är det som fallit bort på hans åttondel.

Svarre förresten. Otroligt märklig match mot Broady. Svarre som är kroniskt usel på gräs spelade faktiskt lite bra i mitten av matchen men sen en usel avslutning och ännu en flopp på underlaget från en spelare som verkligen borde vara bra på det.

Vi stannar där om gårdagen. Vad göra nu då? Jo, vi ska titta på dagens matcher. Vilken skräll, eller hur?

Det där är tredje omgången på den övre halvan i Wimbledon det mina vänner. Nivån är diskutabel ändå, det får man säga.

Tiafoe-Bublik, där tycker jag man kan spela en slant på Tiafoe om man gillar sånt. Rätt jämna spelare, båda ska passa för gräs men Bublik inställning är som vanligt katastrofal. Om Tiafoe bara är så fokuserad som han oftast är så tror jag det räcker hela vägen när Bublik börjar fladdra iväg.

Gått fort för Van Rijthoven ändå. Från medelmåtta på challengertouren till att håva in miljoner i Wimbledon. För någon som honom är det ju lite tråkigt kanske att han inte får några poäng för det här men hans poäng lär komma senare. Han är bra. Kanske inte så säker på att han slår Basilashvili som oddset indikerar dock.

Paul är lite bättre än Vesely. Vesely brukar vara rätt bra på att ta chanser när de kommer och jätteduktig på gräs. Kan bli en fin match, men mellan två rätt tråkiga spelare.

Tycker inte Humbert imponerade särskilt mot Ruud. Goffin däremot, tycker han sett skitbra ut. Humbert kommer inte trivas mot någon som gärna spelar i hans tempo men är säkrare. Tror Goffin vinner den.

Sinner-Isner, höjdpunkt! Och jag tror Isner har en jättemöjlighet där. Som han servade mot Murray, ingen hanterar den serven. Och om han bara kan böka till det lite i övrigt för Sinner, jag skulle sträcka mig så långt som att säga att jag faktiskt tror Isner vinner matchen. Lite ovanligt när oddsen ser ut sådär.

En god vän som är högst tenniskunnig lät under morgonen meddela att Kecmanovic slår Djokovic idag. Jag tror att han kanske haft semester lite för länge. För det kommer så klart inte hända.

Otte kan nog däremot definitivt skrälla mot Alcaraz. Vilket är helt sjukt då Otte i grunden inte kan spela tennis, Alcaraz kommer bli tidernas bästa spelare. Men Alcaraz kan ännu inte gräs, och det kommer inte bli det spel han vill ha. Men jag hoppas ju så klart han löser det. Det hade varit kul att se honom mot Djokovic om några dagar.

Och så tror jag Norrie slår Johnson ganska enkelt. Tycker det finns väldigt lite som talar emot det. Känns väldigt icke folkkär, Norrie, gör han inte? Annars har ju faktiskt britterna en jättechans att heja fram någon där men han kanske helt enkelt är för tråkig, vad vet jag.