Wimbledon – lördag

De bättre spelarna vann samtliga åtta matcher igår. Det behövdes. Och när man nu tittar till den övre halvan inför åttondelarna, det är inte bra, men det är åtminstone i någon mån bra grässpelare och som det ett tag såg ut, det blir nog ganska okej ändå.

De bra spelarna vann igår mycket enkelt dessutom.

Djokovic, Alcaraz, Norrie, och Sinner, raka set. Väldigt enkla set i allmänhet också. Ingen spänning alls. Övriga vinnare som är vidare till åttondelen är Van Rijthoven, Tiafoe, Paul och Goffin. Som sagt, det är ändå bra grässpelare. Det kommer inte bli någon pajasvariant av det hela i alla fall och det tackar vi för. Det kommer bli bra matcher även om man väl också ska säga som det är. Vem ska egentligen besegra Djokovic?

Idag tredje omgången på den undre halvan och det luktar lite likadant som igår tycker jag. Vilket vore bra. Om de bra spelarna höll idag också.

Var göms skrällen? Ingenstans tror jag, som sagt.

Brooksby som kom in till Wimbledon utan att ha träffat bollen på ett par månader har nu gjort två bra matcher och Garin är liksom inte ett dugg bra på det här underlaget. Jag tror Brooksby vinner enkelt.

Sock lyckades halvskrälla mot Cressy i en match som spelades över två dagar. Inte ologiskt, som jag spånade kring på förhand, det var en bra matchup för honom det där, en dålig sådan för Cressy. Nu ett mycket enklare motstånd, men istället en motståndare som nog inte alls passar Sock lika bra. Det har varit mycket snack om poängen. I stora drag spelar det ingen roll att det inte delas ut några poäng men oj så deppigt för någon som Sock. Sock rankad precis runt hundra i världen. Om det delats ut poäng hade han fått 180 stycken för vinst idag och hade därmed varit tillbaka på atp-touren med full kraft igen. Hade han nog inte tackat nej till.

Gasquet mot Botic, kan bli en lite knepig match det där. Gasquet spelar ju inte helt normalt alltid och Botic, det är inte många varv överskruv i bollen där inte. Jag tror Botic är för bra, och jag tror egentligen inte han kommer ha några problem med Gasquet spelstilsmässigt. Borde vara riktigt bra på gräs, Botic. Lite varning där om han får till det.

Molcan får vara väldigt nöjd med den här tredje rundan. Fritz ska bara vinna den matchen enkelt.

Galan, på tal om att vara nöjd med tredje rundan. Han fick ju walkover mot Bautista i förra omgången och hör inte hemma här. Fri lejd för Nakashima.

Broady drog nytta av Svarres gräsmisär. Det kommer inte bli samma sak idag kan jag säga. De Minaur kommer ha noll problem. Broady är för dålig.

Sen kommer de, dagens riktiga matcher.

Kyrgios-Tsitsipas, en riktig godbit. Fantastisk match i sig. Kvalitetsmässigt turneringens klart bästa match hittills och tittar man på slutsegraroddsen är de fjärde- och femtehandare just nu. Djokovic 1,44, Nadal 6 gånger, Alcaraz 10 gånger, Kyrgios 16 gånger och Tsitsipas 21 gånger. Det är i princip de spelarna som anses ha en möjlighet att vinna Wimbledon. Ser man till att Kyrgios och Tsitsipas möts idag i en öppen match ska man också ha med sig att slutsegraroddset på vinnaren av dem kommer dyka ordentligt. Om Kyrgios vinner idag tror jag han är tredjehandare på slutsegraroddsen ikväll, under 10 gånger i så fall alltså. Hur går det då? Jag tror definitivt på Kyrgios. Om man minns matchen i Halle, där Kyrgios inte hade sin bästa dag och var lite ointresserad i perioder, då är det svårt att tänka att han ska förlora idag. Sen ska man veta att han är ologisk. Just nu säger all logik att han kommer försöka vinna Wimbledon. Just det talar emot Kyrgios. Han vill alltid göra motsatsen till vad folk förväntar sig av honom och därför är det absolut ett tänkbart scenario att han skiter i det idag. Men försöker han, det är bara att säga som det är, han är ett snäpp bättre än Tsitsipas på det här underlaget. Två tydliga saker som talar för Kyrgios. Serven, hans serve är helt överlägsen Tsitsipas och bollen kommer därmed komma i spel mycket ofta i Tsitsipas servegem. Sen även när bollen är i spel. Tsitsipas är bättre i spelet, men han hatar att möta spelare som i ännu större utsträckning försöker förstöra spelet och tempot än vad han själv gör. Jättedålig matchup för Tsitsipas. Kyrgios vinner, om han vill.

Kommer Nadal ha några problem med Sonego då? Jag fortsätter med samma logik som inför förra matchen mot Berankis. Om han hade problem med Cerundolo och Berankis, då ska han definitivt ha problem med Sonego som är ett klart snäpp bättre än de där två. Idag har Nadal chansen att visa att han är att räkna med om han krossar Sonego. Eller så fortsätter det hacka för honom spelmässigt och då måste man nog sätta lite frågetecken kring honom. Det är här han ska börja varva upp om han ska vara ett hot om titeln.