Veckans turneringar

Nu är det dags att hugga tag i det här. Minns jag alldeles tokigt, eller brukar inte Washington vara en kvällsturnering lokal tid? Jag har bestämt för mig det. Men inte den här gången vad det verkar och det gör den här spelveckan till en helt okej sådan, från att ha känts komplett iskall, precis som förra veckan.

Spelet är redan igång, startade igår så klart, men vi tittar ändå igenom lottningen, en dag för sent. Först dock, det viktigaste från igår och viktigast för svensk del så klart, Mikael Ymer vidare till omgång två.

Murray sa för någon dag sen att han inte ser något slut på karriären för han älskar att spela så mycket som han gör. Tur det kanske för det här var väl inte en match som andades framtid för hans del direkt. Väldigt ojämn han är måste jag säga. Mycket tror jag dock beror på spelstilen han möter. Förut förlorade han aldrig såna här matcher. Han slog sämre spelare som spelade defensivt på att han var bättre än dem på deras eget spel och därför tvingade dem att göra något. Nu är det han själv som känner sig tvingad att göra något med bollen när han möter någon som bara slår tillbaka och det går sällan bra. Jag tycker Ymer såg lite bättre ut än han gjort under sommaren. Man ska nog inte underskatta underlaget. Han har ofta gjort bra resultat på grus, framför allt på låg nivå, men det är lite märkligt egentligen. Han ska vara otroligt tunn på grus, och han är inte bra på gräs. Det är på hardcourt han ska göra bra resultat och som det såg ut igår kanske det är en bra period på gång nu. Han gjorde sin bästa turnering hittills i USA såhär års förra året, sånt ska inte underskattas heller. Jag tror han kan vara på gång efter en svag period och rätt bra chans här att vinna åtminstone ytterligare en match.

Washington

500-turnering det här. Ofta ganska svag och svag även denna gång. 500-kungen Rublev med, han dras till 500-turneringarna, det vet ni. Utan dem hade han inte varit ens topp-20 i världen. Hurkacz, Fritz, Opelka, Dimitrov, det är riktigt svagt för att vara 500-nivå det här. Sägas ska dock att många 500-turneringar ofta år oproportionerligt starka. De är ju bra mycket närmare 250-turneringar än masters när det gäller poängutdelning, men startfälten är ändå ofta närmare masters än 250. Så det här fältet kanske snarare är i nivå med vad man kan förvänta sig från en 500. Lite bättre bredd på toppen än vanliga turneringar. Just den här turneringen har också det, okej bredd på toppen, men bredden på fältet rent allmänt är sådär. Man behövde inte vara topp-100 i världen för att komma in. Sock sista spelare in. Han är nästan topp-100 igen, 105:a den här veckan. Han har verkligen segat sig tillbaka.

Vi kan väl titta till Ymer därnere. Karatsev har visserligen spelat lite bättre senaste veckorna än han gjorde under sin långa misärperiod men ändå en klart möjlig seedad motståndare. Både bra och dåligt för Ymer spelstilsmässigt skulle jag säga. Spelar Karatsev hyfsat så har han all kraft i världen för att slå igenom Ymer. Men har Karatsev en dålig dag, som han ofta har, då kommer han vara helt chanslös. Många bra spelare kan slå spelare som Ymer även dåliga dagar men Karatsev med sin spelstil gör inte det. 2,40 på att Ymer vinner den matchen här på Bethard. Känns riktigt intressant skulle jag säga. Sen eventuellt Hurkacz om han slår Karatsev. Ingen bra lottning att möta en toppseedad spelare så klart men han har ju slagit Hurkacz förut. Så kanske inte alldeles tokigt ändå. 45 rankingpoäng här om man går till tredje rundan. Viktiga poäng för Ymer det så viktig match mot Karatsev imorgon.

I övrigt vet jag inte om det finns något spektakulärt att skriva just nu om turneringen riktigt. Rublev förlorar sällan 500-turneringar så bara med den vetskapen vinner han väl trots att det finns massor av spelare som i min värld är väldigt jämna. Kom dock ihåg att Kyrgios gömmer sig i lottningen. Han blir ju aldrig seedad, så när man bara kollar snabbt på lottningar missar man honom ofta. Han har vunnit i Washington förut. Ni minns den där supertramsturneringen där han gick omkring och frågade publiken var han skulle serva. Rublev 7 gånger pengarna på att vinna på Bethard. Kyrgios precis bakom på 7,50. Hurkacz 8,50, Fritz 9 gånger, sen är det ett litet hopp. Jag hade favoritspelat. Som sagt, Rublev förlorar sällan 500-truneringar.

Los Cabos

Undrar hur många bollar man sett härifrån under de år som turneringen spelats. Inte är det många i alla fall, det kan jag säga. Precis som Kvackapulko, Mexiko båda två, är det här bara kvällsmatcher lokal tid. Dessutom väldigt ihoptryckt med spel på många banor. Idag startar exempelvis tre matcher klockan 02 svensk tid, fyra matcher 03:30, och sen har de faktiskt festat till med en match klockan 05 också. Inga supertider för vår del kanske.

Brukar alltid vara riktigt låg nivå här. Så också den här gången, på bredden alltså. Toppen är sjukt bra för att vara en 250-turnering. Eller rättare sagt, Medvedev är på plats. Medvedev som nu kommer få spela resten av säsongen som jag förstår det. Märkligt, det står inte vilket land han spelar för. Undrar hur han kommer in i Mexiko utan att tillhöra ett land. Så jävla tramsigt det där. Som med allt annat som har med atp att göra. Man ägnar sig enbart åt symboliska grejer. Man gör aldrig något som verkligen spelar roll. Det hjälper absolut ingenting att det inte står att Medvedev är ryss spelandes för Ryssland. Så länge han inte representerar ett annat land vill säga. Skulle man tvinga honom representera ett annat land för att få delta. Då däremot. Då hade det varit en tagg rakt in i den ryska själen. Men så gör man ju inte, det hade varit alldeles för handgripligt. Man fokuserar i vanlig ordning på de meningslösa symbolgrejerna istället.

Medvedev ska vinna det här framlänges, baklänges, åt sidorna och med vänstern. Jag ser verkligen inte vem han ska förlora mot. 1,57 här på Bethard på att han vinner framstår som fullt okej.