Inför Montreal

Det blev väl ingen sprudlande avslutning på Washington kanske. Jag var faktiskt uppe och kollade semin, Kyrgios-Ymer. Och det var ännu en insats som Ymer ska vara riktigt stolt över. Kyrgios, rejäl underprestation där. Det är som att det ofta blir överflödets förbannelse för de som möter Ymer. Det blir för många bra lägen, för enkelt, och man blir då för bekväm och kan inte förmå sig att göra det som krävs, för det verkar så enkelt. Så var det för Kyrgios. Hans returspel föll så smått ihop av att Ymer servade så löst som han gjorde och även när bollen var i spel, Kyrgios hittade liksom inte rätt balans i spelet. Det är någonting Ymer har det där. Det är svårt att peka på exakt vad det är men han lyckats verkligen vagga in motståndarna i något som motståndarna inte riktigt vill ha. Någon slags falsk säkerhet, så blir det jämnt, långt, och till slut helst också krampaktigt. En på det stora hela grym turnering för Ymer som nu är cementerad på atp-touren igen. Sjukt viktigt resultat för honom det där.

Kyrgios vann sen finalen hur enkelt som helst. Nishioka blev det som finalmotståndare och där fick han till det han inte fick till mot Ymer. Nishioka är inte en lika defensiv spelare som Ymer men ändå lite likadant. En usel serve och sen ett ganska lågt tempo. I finalen hanterade Kyrgios det emellertid bättre och vann busenkelt trots att det var en bättre motståndare han mötte. Nishioka slog Rublev enkelt i semin. Jag såg den också. Jag förstår fortfarande inte helt hur det gick till. Obruten hela veckan Kyrgios. Exakt var det landar, det vet man inte, men tänk på hur många exempel det finns på idrottsmän som går från superstruliga till superproffs under karriärens gång. Zlatan kanske det absolut främsta exemplet

I Los Cabos vann Medvedev busenkelt och det var väl kanske ingen överdriven skräll riktigt, så det så.

Nu är det mastersdags, vänner! Montreal, en turnering som alltid har otur, eller kanske har en lite knackig placering i schemat, möjligen både och. Ganska likt Monte Carlo egentligen. Att vara den första stora turneringen under en del av säsongen är inte optimalt. Det är ofta spelare som saknas och så är det den här gången också. Det kan ni se i lottningen, som kommer här.

Lite av en försmak på hur det kan se ut om några år kanske när Djokovic och Nadal inte är kvar. Djokovic får inte vara med medan Nadal lämnade återbud sent förra veckan med sin magskada. Det var väl ingen som trodde att han skulle vara med här men det verkar ju väldigt mycket som att han tänker sig att spela US Open och troligen också Cincinnati.

Medvedev-Kyrgios i andra omgången, förra veckans två titelvinnare alltså. Hårda bud. Man kan väl hoppas att Kyrgios tar sig in på en seedning till US Open för det här blir ju liksom orimligt. Han är en av de bästa spelarna i världen just nu. En högst rimlig seedning på honom här skulle vara semi. Så ja, lite synd men vilken match. Den vill man ju se.

Ingen svensk med. Jag kan inte de där reglerna riktigt faktiskt men det måste väl vara att det krävdes final förra veckan för att komma in som SE, att det inte räckte med semi. Lite knepigt kan jag tycka. Mikael Ymer spelade ju sin semi i Washington i lördags och kunde alltså inte delta i kvalet här vilket är hela meningen med SE-platserna. Alternativt att han inte var anmäld hit, alternativt att det bara fanns en SE-plats. Det där kan någon annan kanske reda ut men lite synd, med den form Ymer hade förra veckan skulle han ju kunnat vara med här. Tror inte han spelat så många masters faktiskt, det är väl de stora lottningarna i Miami och Indian Wells där han kan tänkas ha varit med. I övrigt har det nog inte varit många.

Det är masters nu. Det betyder att vi kommer prata om turneringen varje dag under veckan. Jag har egentligen inte jättemycket att säga om lottningen. Mer då än att klassen är mycket bra, bredden på toppen är mycket spännande och ja, blir kul detta. Vi siktar på ett inlägg inför kvällens matcher senare idag.