Montreal – onsdag

Då var vi igång på lite allvar. Ska nog bli kul det här lite längre fram.

Dagens matcher, de ska vi titta till nu. Vädret ser helt okej ut idag. Kanske någon liten skur i början av dagen men sen bra.

Start redan klockan 17 och got om matcher. Det gillas.

Alcaraz börjar mot Paul. Hur mycket litar vi på Alcaraz just nu egentligen? Ganska lite i grunden skulle jag säga men kom ihåg. Kom ihåg att det är hardcourt nu. Han har chansen att visa att det är på det här underlaget han kanske är bäst i världen redan.

Sinner börjar mot Mannarino, som är formstark, men jag vet inte riktigt hur bra Mannarinos duttande kan tänkas passa mot Sinner. Troligen inte alls bra om man frågar mig.

Brooksby-Bautista en av relativt få jämna matcher idag och det får man väl hålla med om. Jag tycker Bautista är lite bättre, men jag känner också att Brooksby har en spelstil som inte är något bra alls för Bautista. Risk att Bautista inte får någon rytm och att allt bara blir pannkaka där.

Otroligt bra seger av Carreno Busta mot Berrettini igår. det var inget fel på Berrettini av det jag såg men Carreno Busta krossade honom ändå. På tal om spelstilar. Rine är ur form, och Carreno Busta ska vara sämre än honom, men jättespelstilsvarning för Carreno Busta här. Han vill vara den som står och kontrar. Rune är rätt bra på att hålla igång bollen. Det finns en risk att Carreno Busta känner att han ska vara den som pressar upp tempot här och i den grenen är han värdelös.

Kyrgios hade faktiskt en dålig dag igår, men ändå imponerade han som bara den mot Baez. Det känns just nu som att han försöker vinna varje match och vilken skillnad det är mot tidigare. Givetvis dagens huvudmatch det här. Medvedev är världsetta. En icke förtjänt sådan, men ändå. Kyrgios, hur bra är han? Troligen femma i världen för närvarande skulle jag säga. Ettan mot femman i världen, det skulle kunna vara en final. Som alltid när två av de absolut bästa spelarna möts, det kommer vara nyanser snarare än stora spelmässiga grejer som avgör. Kyrgios har serven för att få gratis på den mot Medvedev. Medvedev har returerna för att kunna plocka bort Kyrgios serve. Det handlar om vem som gör det bäst för dagen. 2-1 i inbördes möten för Kyrgios men Medvedev vann matchen som spelats i modern tid, i Australian Open i år. Jag kan verkligen inte välja vem det passar bäst. Medvedev har ett plus i sitt sätt att returnera. Kyrgios gillar inte när man backar bak mot honom. Kyrgios har nog ett litet plus i spelet. Risken för Medvedev när han möter en motståndare som också spelar flackt är att det blir för flackt och att hans egna marginaler blir för små. Kanske att det kan göra att Medvedev inte är så överlägsen som han borde i spelet. Jag tror nog att Medvedev vinner ändå men ja, supermatch verkligen. Mycket bättre blir det inte.

Monfils-Cressy förstås en jättefin match också. Monfils är rätt duktig mot servekanoner. Plusstatistik mot Isner exempelvis. Det är väl främst hans egna serve som gör att han är så effektiv mot servekanoner. Den är bra nog för att motståndaren ska ha svårt att få bollen i spel och när en servekanon inte får bollen i spel i motståndarens serve, då är det otroligt svårt. Monfils har förstås långt till formen men bra lottning för honom spelstilsmässigt i alla fall.

De Minaur-Dimitrov känns ju som en jättefin match lite senare. Känns som en drömmotståndare för Dimitrov det där. Han får styra spelet som han vill, kan stå och vinkla och variera som han vill. De Minaur är riktigt bra nu, Dimitrov inte lika bra, men spelstilarna ger Dimitrov en bra chans skulle jag säga.

Det var väl de matcher jag hade något att säga om, och som jag främst tänker se. Mycket nöje.