Inför Montrealfinalen

Annorlunda, kan man väl kalla det här. Annorlunda som i spännande? Kanske inte. Men onekligen en stor match och en synnerligen stor match för dessa två.

22:00 Hurkacz-Carreno Busta 1,62-2,30 Bethard

Det blir ju lite konstigt. Vi vet vilka spelare som finns. Djokovic är bäst. Nadal är kvar, och har varit bäst när Djokovic inte varit med. Och så finns det ju några till som är rätt bra. Att det då är de här två som spelar final i en mastersturnering, det känns ju inte riktigt bra. Nu tassar jag på minerad mark här, men det är min uppfattning att damtennisen under många år varit så att lite vem som helst kan vinna. Fram till nu då kanske när Swiatek om man frågar mig hållit en nivå som damtennisen inte alls hållit förut. Det där, att vem som helst vinner, att det är olika vinnare hela tiden, alltid ett tecken på att nivån är väldigt låg. Det känns inte överhuvudtaget bra att säga det men det här är ett solklart tecken på att herrtennisens nivå håller på att sänkas och det kraftigt. Det var väldigt många år, 15 år någonting kanske, då det i princip inte var några andra spelare än de bästa som vann mastersturneringar. När Söderling eller Tsonga eller något sånt vann mastersturneringar, då såg man det som något extremt och fantastiska prestationer. Nu är det som att kreti och pleti och alla andra vinner mastersturneringar. Det här är inget unikt, att två spelare som inte ens är nära att vara bäst är i final i en masters och som sagt, det är ett tecken på var tennisen är på väg. Det är inte som det en gång var. Sen kan vi kanske ha något eller några goda år kvar, men vi är i slutskedet av den fantastiska perioden, så är det bara. Sen får man hoppas att Alcaraz hinner bli en värdig världsetta innan han tar över, och att det kommer någon eller några som utmanar honom. Det kan ju finnas tid för det.

Matchen var det ja.

De möttes två gånger på hardcourt förra året. Varsin vinst i raka set på hardcourt.

Att Hurkacz är bättre än Carreno Busta, det behöver ni inte mig för att veta men det vetefasiken om inte Busta vinner idag.

Jag tycker han varit så sjukt bra den här veckan. Eller nej, såhär, han har varit så sjukt mycket bättre än han egentligen är.

Hurkacz har förstås serven att luta sig emot, men när bollen är i spel så är nog inte detta så bra för honom. Han kommer vara den som känner sig tvingad att hitta på något och som Busta motat boll den här veckan, jag tror inte att Hurkacz kommer klara det riktigt. Det blir Busta som klarar det och lite grann, jag tycker det mer varit Bustas turnering än Hurkacz turnering och då ska den förstnämnde förstås få vinna den.