Inför Cincinnati

Blir väl årets näst sista mastersturnering det här. Kinaturneringarna inställda igen och då blir det ju bara Paris kvar. Man kan ju hoppas att det här blir lite fräsigare än Montreal i alla fall där Carreno Busta sent igår kväll vann, väldigt rättvist, om jag får avgöra. Inte överlägsen i finalen men det var mer hans turnering än Hurkacz turnering och då är det roligare att komma ihåg Carreno Bustas superskräll än att komma ihåg Hurkacz andra märkliga masterstitel, som nu inte blev av. Man skulle faktiskt kunna vrida det till att Busta är den sämsta spelaren som vunnit en masterstitel sen turneringskategorin fick sin nuvarande form 2009. Sock och Fognini de som kan konkurrera om den titeln som man givetvis inte ska skämmas över. Det betyder snarare att man gjort något alldeles utöver det vanliga.

Nu ska det väl inte bli såhär i Cincinnati, eller vad tror ni?

Lite anonym turnering på något vis, Cincinnati. Det är nog den masters jag egentligen kan säga minst om. För att den är…anonym, kanske. Brukar vinnas av bra spelare dock. De senaste åren Zverev, Djokovic, Medvedev, Djokovic, innan det ett par år med Dimitrov och Cilic men innan dess bra igen med Federer, Federer, Nadal, Federer, Murray, Federer, Federer. Kort sagt, som en mastersturnering ska vara.

Vad tror vi om den här då?

Det är svårt att bortse från att Nadal är tillbaka så klart. Medvedev är favorit på oddsen här på Bethard, 4 gånger pengarna. Högt för att vara favorit i en stor turnering. Det har nästan alltid varit någon som stått i under 3 gånger pengarna de senaste åren men som jag skrev om igår, tennisen är redan inne i en ny tidsålder där det ofta är mycket jämnare än det är när nivån är riktigt hög. Nadal andrahandsfavorit och spelas till 5,50. Där är det en stor osäkerhetsfaktor inbakad så klart kring hans fysiska status. Hade man haft garantier för att han var skadefri, då hade jag definitivt gjort honom till favorit. Alcaraz 6,50, det måste väl vända snart där kan man tycka men jag vet inte. Osäkert där. Kyrgios 7,50, det är väl ganska bra ändå? Plattmatchen mot Hurkacz, absolut, men han känns fortfarande livsfarlig. Sen dras repet lite grann och Sinner och Tstsipas kommer på 15 respektive 17 gånger, Berrettini på 19 gånger den enda ytterligare spelaren under 20 gånger pengarna.

Vem av de där ska man ta då? Eller ska man ta någon annan?

Jag tycker ändå det här känns som en turnering som vem som helst kan vinna igen. Favoriterna är tunna. Kyrgios och Medvedev är återigen på samma del av lottningen.

Men, nu ska jag välja. Jag hade tagit Tsitsipas- Han har det ganska lindrigt fram till kvarten. Där kan det bli Berrettini eller Hurkacz, bra chans där så klart, men sen får man ju kalkylera med möjligheten att Kyrgios, Rublev och Medvedev bankat skiter ur varandra och att Tsitsipas därmed kan få en lite enklare uppgift i semin också.

Jag tänker att jag inte går in på lottningen mer ingående nu, utan vi gör som vi alltid gör. Vi följer turneringen varje dag istället med snack om matcherna, närmast inför dagens spel. Det kommer i eftermiddag.