Cincinnati – tisdag

Full fart idag också kan man säga. Såhär ser det ut.

Bra nivå är väl det första man tänker. Även de dåliga matcherna är bra så att säga.

Det blir ju aldrig kul när två amerikaner möter varandra. Verkligen aldrig. Är det någon som skulle klara att ändra på det där så är det väl Brooksby kanske men nja, det där blir nog inte så festligt även om det som sagt är en rätt fin match på papperet.

Coric-Musetti, skulle väl varit grus där för att det skulle bli sådär riktigt bra kanske. Men som sagt, det är som att även de lite sämre matcherna idag är bra.

Kokkinakis har faktiskt tappat sin fart framåt lite grann. Det har ju alltid varit som att han spelat lite, men presterat väldigt bra när han väl spelat. Så han alltid setts som mycket bättre än rankingen. Nu spelar han ju faktiskt ungefär lika mycket som alla andra men han presterar knappast mer än vilken topp-50-spelare som helst. Formsvag och Sinner ska nog klara det där rätt enkelt.

Det finns ju undantag. Laaksonen-De Minaur, där hoppar man inte högt.

Baez är inte genomusel på hardcourt men väl för dålig för den här nivån. Enkel start för Fritz.

Ramos-Fognini kan ju bli lite kul. Även om jag tycker det känns som att Fognini håller på att tyna bort så smått. Han har liksom inte de där riktiga topparna längre.

Kommer det en flopp från Kyrgios nu? Någonstans borde det väl nästan göra det. Lite snopen förlust förra veckan, kanske att han börjar bli lite uttråkad, man vet inte. Grym insats av honom och Kokkinakis igår kväll dock. De fullständigt krossade Bolelli/Fognini och det är rätt bra gjort. Jag tycker detta är en lurig match ändå. Davidovich är rätt tråkig att möta. Han ger inte bort mycket och har Kyrgios en sämre dag, jag ser verkligen skrällchansen. Jag skulle aldrig spela Kyrgios till 1,20.

Nästan omänskligt att förvänta sig att Carreno Busta ska kunna ladda om till den här matchen efter att ha haft sitt livs framgång för två dagar sen. Han var sjukt bra förra veckan och han är ett superduperproffs men nej, jag tror inte han orkar. Tycker det är lite upplagt för Kecmanovic där. Kecmanovic i grunden inte alls mycket sämre för övrigt om man jämför med Bustas normala nivå.

Gått grymt bra hittills under sin korta proffskarriär, Shelton. Inte sådär megaung, han är 20 år gammal redan men visst kommer det där bli en jättebra spelare. Sen tycker jag kanske inte att han ska slå Sonego, så bra är han inte, men Sonegos form har varit dammig längre, man vet inte. Många av er har nog inte sett Shelton ännu. Lite läge att göra det ikväll.

Möttes för bara några dagar sen, Evans och Krajinovic. Märklig match då, Krajinovic vann första enkelt, sen komplett chanslös i två sista. Helt jämna spelare i grunden skulle jag säga men visst ska Evans form vägas in ordentligt. Kanske väl stor favorit på oddsen dock tycker jag.

Cilic-Ruusuvuori en av många sådär halvbra matcher idag. Tycker inte Ruusuvuori imponerar. Han vinner matcher, men det ser inte sådär superbra ut. En vettig dag tycker jag Cilic ska slå igenom honom på alla håll och kanter.

Karatsev lite på gång, Svarre fortfarande sömnig. 2-0 i inbördes möten för Karatsev, båda matcherna förra året. Mycket talar för Karatsev även om jag inte kan komma runt att jag tycker Svarre är en så väldigt mycket bättre spelare i grund och botten. Men det är faktiskt som att han blivit lite sämre senaste året, Svarre. Högst ovanligt att en spelare som ännu inte fyllt 30 år bara blir sämre helt utan anledning men för Svarre känns det faktiskt lite så.

Alcaraz gillar högt tempo. McDonald gillar högt tempo. Kommer gå snabbt där. Båda två kommer trivas med matchbilden tror jag. Alcaraz ska så klart vara bättre men superfloppen förra veckan i kombination med att han inte var bra under sommaren, visst måste man hålla lite koll där.

Medvedev och Van de Zandschulp, vad har de gemensamt då? Känns väl som de spelare som spelar allra mest flackt tillsammans med Bautista. Om man gillar överskruv ska man inte se den matchen. Gillar man bra tennis ska man kanske kolla däremot. Båda två kommer få spela det spel de vill och nivån borde kunna bli rätt hög.