Montreal – onsdag

17 är en lite stökig tid tycker jag. Man tänker att det är framåt kvällen men det är det ju inte utan det bara rasar på, och så är det nästan dags. Som nu. Men det är väl härligt, bara en halvtimme till tennis.

Murray tog sig förbi Wawrinka med så mycket nöd och näppe det kan bli. Han är inte bra nu, Murray. Det var några veckor tidigare i år då han kändes på gång men nu är det liksom bara dåligt. Norrie, det är faktiskt jätteodds där. Tror Norrie kommer vinna hur enkelt som helst.

Fognini förlorade i kvalet, skrällde sen mot Ramos, och ungefär där är det väl ridå. Att förlora i ett kval, och sen behöva skrälla för att slå Ramos. Rublev må vara svajig just nu men det där är ingen jämn match.

Felix-De Minaur är en av dagens bästa matcher. Möttes 17 och 18, längesen, särskilt som de båda är nyfödda. Lite spännande matchbild att fundera på faktiskt. De Minaur vill springa och jaga boll. Felix vill kontra. Det är frågan vem som vill göra något som de normalt inte gör för försvar mot kontring, det blir ju lite konstigt. Undrar om inte De Minaur är lite bättre just nu. Tror han har en bra chans där i alla fall.

Superöverskattning på Hurkacz på oddsen. Känns som ett bra läge för Isner att varva upp här. Hurkacz kanske lite sliten, de brukar spela dubbel tillsammans, Isner har troligen noll respekt. 2-0 i inbördes för Isner. Hurkacz har inte riktigt returspelet för att kunna komma till. Nej, jag tycker det luktar skräll.

Shapovalov vann en match när han slog Dimitrov i första rundan. Det är en skräll, Shapovalov vinner inte matcher just nu. Och jag tror det stannar vid en. Paul är knappast min favorit och jag tycker han ofta överskattas men han är nog bra nog för att slå Shapovalov i nuvarande skick. Tycker han har spelstilen för det också. Han ska kunna tråka ut Shapovalov ordentligt och har precis lagom tryck för att Shapovalov ska hinna slå bort sig.

Sinner var mycket illa ute mot Kokkinakis i första rundan. Knappt värd att vinna matchen skulle jag säga. Kokkinakis spelade rätt bra, men ändå, imponerar inte, Sinner. Kecmanovic slog Carreno Busta som fick slut på bensin. Sinner ska vara mycket bättre men jag litar inte alls på honom just nu. Vill till att Sinner håller uppe tempot där. Om han hamnar i ett lagom slött bollande, då kan Kecmanovic vara säkrare.

Var riktig show när Shelton slog Sonego igår. Tänk att en match med Sonego kan vara en show. Nu ska det ju inte gå men man vet inte. Ni vet, amerikaner på hemmaplan som spelar på en nivå de egentligen inte klarar. Man har sett det förr.

Jag tycker att det här är en sån vecka där Tsitsipas skulle kunna få till det. Han har haft en lite sämre period men bra läge här. Krajinovic ska inte vara några problem alls, ska passa honom bra, och jag förväntar mig att han vinner relativt enkelt.

Fritz ska vara en svår nöt för Kyrgios, men är det verkligen det? Jag tror inte det ändå. Ingen vidare svår spelstil för honom. Det blir precis så ryckigt som Kyrgios vill ha det och om man ska vara helt ärlig, Kyrgios är egentligen bättre på allt. Men så klart det är en fin match. Fritz är rankad 13 i världen. Kyrgios är klart bättre än så även om hans ranking inte bekräftar det. Han rör sig dock uppåt, Kyrgios. Han har god chans att bli topp-20 efter den här veckan.

Bautista-Giron, den är ju faktiskt fullt okej men de är tråkiga. Jag tycker det finns många intressanta matcher idag. Detta är inte en av dem.

Nadal börjar mot Coric och där handlar ju allt om Nadals fysiska status och ingenting om själva matchen egentligen. Hoppas magen håller.

Och så har vi Korda-Tiafoe, ni vet, två amerikaner mot varandra. Blir aldrig särskilt kul. Klockan behöver inte ställas.