Inför Cincinnatikvartarna

Det blev lite korsdrag i andra omgången av Cincinnati men när åttondelarna spelades för några timmar sen var det mer förväntat. Därför, även om Nadal försvunnit. Jag oroar mig egentligen inte alls där. Jag tror inte han hade någon idé om att gå långt den här veckan. Jag tror snarare att han helst såg att han inte skulle gå långt för att inte slita på kroppen. Det här handlade bara om att komma igång igen. Sen kanske han hade kunnat tänka sig att spela en match till men spelar nog måttlig roll.

När det gäller gubbarna så kanske lite mer fara på färde gällande Murray som börjat muttra om att det kanske inte riktigt går längre. Jag får nog ställa mig bakom honom. Jag tycker att han borde ge upp. Detsamma gäller Wawrinka. Det var ingen munter historia mellan dem tidigare i veckan. Det finns verkligen en tid då det kan vara bättre att ge upp.

Vissa har försvunnit, men ganska många kvar också. Kvartarna kommer spelas som följer.

19:00 Medvedev-Fritz

Det smällde rätt bra mellan Medvedev och Shapovalov. Shapovalov smällde bort sig i slutet av seten men man såg i alla fall att han fortfarande kan spela. Fritz slog Rublev i sin åttondel. Bra gjort, men Rublev är verkligen inte i slag just nu.

Hur blir det här så? Jag tror Medvedev hela vägen. Faktiskt första mötet mellan de här två vilket möjligen är lite märkligt. De är i samma ålder och även om Fritz varit en bra bit från toppen allt som oftast, någon gång borde de väl ramlat in i varandra.

Jag behöver dock inte se någon match mellan dem för att säga hur det kommer bli känner jag.

Jämnt servemässigt. Fritz betraktas väl som mer av en servare än Medvedev, men det beror nog mer på vad de har att komma med i övrigt. Fritz serve är inte mycket bättre än Medvedevs.

I spelet då?

Ja, hur ska han lösa det, Fritz? Han kommer stå och bolla i sitt ganska höga tempo, men det kommer ju inte bita på Medvedev. Det är snarare exakt det tempo som Medvedev vill spela i och i det tempot är han möjligen bäst i världen. Det är inte Fritz.

21:00 Tsitsipas-Isner

Här finns det däremot gott om inbördes möten. 4-2 till Tsitsipas med tillägget att han vunnit de fyra senaste.

Och där känns det väl som att det inte är någon slump riktigt.

Tsitsipas har serven för att hålla Isner borta men mest av allt. Isner lever ju rätt högt på att matcherna till att avgöras av små marginaler för att sedan vara bra i såna situationer. Tsitsipas är bättre i såna situationer. Sen känns det också som att Tsitsipas är närmare att få till några break i den här matchen än Isner.

Mycket talar för Tsitsipas och precis som första kvarten, en fin match. Även om vissa spelare försvunnit, det blir fina matcher i slutet här i Cincinnati i alla fall. Potentialen för att det ska bli en klart bättre avslutning än i Montreal är stor.

01:00 Felix-Coric

De lite sämre matcherna spelas som nattmatcher och det tackar vi ju för.

Mycket starkt av Coric att följa upp vinsten mot Nadal med att också slå Bautista. Riktigt imponerande. Slår man Nadal och Bautista, dessutom enkelt mot Bautista, då har man ju onekligen chansen mot Felix och jag tycker nog också att det här ska passa Coric helt okej.

Båda två är noggranna, båda två älskar inte att gå utanför bekvämlighetszonen när det gäller att slå till bollen. För Coric del är det för övrigt ofta skillnaden mellan när han är medelmåttig och bra. När han vågar chansa lite, som mot Nadal och får till det, då blir hans spel i övrigt plötsligt obehagligt att möta. När han bara springer omkring och motar boll är det lite klenare.

Felix är för mig en mycket bättre spelare men en liten risk för honom att det blir något slags evighetskontrande här och att nöta ner Coric på fysiken är inte enkelt. Brukar kanske också ha lite svårt när chanser uppenbarar sig, Felix, som här.

Felix ska vara mycket bättre, men jag tycker det finns saker som talar för Coric.

03:00 Alcaraz-Norrie

Lite för svagt motstånd hittills för att man ska kunna säga någon om huruvida Alcaraz verkligen är på gång igen men visst finns det tecken på det. Norrie? Ja, det är precis som vanligt. Det är vansinnigt stabilt, men det är inte så att man ställer sig och kör upphopp direkt.

3-0 i inbördes möten här och finns det någonsin en logik i inbördes möten så är det väl här.

Norrie kan visserligen slå till bollen ibland, men han är inte bra på det utan hans grej är att stå och vara allmänt seg och bökig. Är man inte bra nog, då blir man nermald.

Låter det som Alcaraz? Inte vara tillräckligt bra? Så och fastna i ett tråkbollande?

Inte direkt.

Om Alcaraz bara gör en vettig match pangar han bort Norrie fullständigt.