Cincinnati – lördag

Vilken sportdag, hörni. Beachvolleypojkarna, om det finns någonting jag är svag för i idrottssammanhang så är det när det kommer någon eller några som förändrar, förnyar typ allt som alla sagt varit fel eller inte möjligt. Nu är jag ingen volleybollexpert men det förefaller ovanligt att man är sådär bra i 20-årsåldern och de där, de kommer nog bli rätt stora stjärnor i framtiden. Sjukt underhållande. Sen givetvis, nu må jag vara part i målet då ett par av de som spelar är mina kompisar men jävlar vad bra de är, pingisspelarna. När vi sitter och tjatar om bröderna Ymer som tennisspelare, nu är tennis en bra mycket större sport än pingis men när man ser nivån blir jämförelsen nästan skrattretande. Bröderna Ymer är med sin nivå inte ens värda att hälla upp sportdryck åt pingissvenskarna, så bra är de. Eller att bröderna Ymer är dåliga, om man så vill. Kolla semifinalerna där i eftermiddag är mitt tips, runt klockan 17 på svt.

Och så är det tennis så klart, det är det ju alltid. Här sammandrag av kvartarna igår.

Jag tror det är två saker med Alcaraz just nu. Dels så tror jag att han belastas lite av att han är så jävla bra. Han har börjat tycka det är lite för kul att göra de här fantastiska bollarna och sen vinka igång publiken. Kort sagt, verkligheten är ikapp honom. Han hanterade det där så overkligt bra i våras. Han var en maskin som bara körde på och det spelade ingen roll att han blev typ bäst i världen. Det bekom honom inte. Nu har han insett verkligheten och verkligheten är nog lite för härlig. Dessutom, det andra, att han är liksom som en racerbil med för många hästkrafter på något vis. Han klarar inte av att köra sig själv. För många bra slag, för snabb, för mycket att välja på. Det blir för svårt att hantera. Han ska givetvis slå Norrie, men Norrie är bra, och Alcaraz får inte ihop det just nu.

Fritz var bättre än Medvedev i första, som Medvedev noterade vid nätet efter matchen. Men det där har hänt många gånger redan, och kommer hända många fler gånger. Medvedev är smått unik med sin kombination av att vara en av de absolut bästa i spelet, men när han får sin serve att stämma kan den också hjälpa honom att hålla serve, även om han inte spelar bra i övrigt. Sen kom han igång i andra och var då helt överlägsen, som han ska vara mot Fritz.

Små marginaler mellan Tsitsipas och Isner. Möjligen ingen superskräll. Inte heller att Tsitsipas var lite bättre när det skulle avgöras.

Och så vann Coric igen. Jag hade det där lite på känn, det ska jag säga, men man måste också notera hur enormt mycket han förbättrat sig till den här veckan. Sjukt bra gjort.

Det ger dessa semifinaler idag.

21:00 Medvedev-Tsitsipas 1,37-3,15 Bethard

Den här matchen har man ju sett några gånger. Australian Open i år, Medvedev vann ganska enkelt. Franska öppna förra året, Tsitsipas var klart bättre. Och så vidare. Faktum är att de mötts nio gånger, 7-2 till Medvedev, stor övervikt där alltså. Sju av dessa nio matcher har varit i slams eller masters. Det är väl därför man minns så mycket av deras matcher, det har alltid varit stora turneringar.

7-2 alltså, stor övervikt för Medvedev men man ska där också notera att det är 2-2 i de fyra senaste. Tsitsipas vann förutom i franska senast även i slutspelet 2019 där jag vill minnas att Medvedev inte var någon höjdare.

Jag tycker dock att det är precis så stor fördel Medvedev som 7-2 indikerar, för det här, det är inget kul för Tsitsipas.

Medvedev har för mig en minst lika bra serve som Tsitsipas. Den är inte lika lurig, men den är hårdare och ja, rätt jämnt där.

Sen i spelet, hur ska man få det till att Tsitsipas är lika bra som Medvedev där liksom? Det är ju omöjligt. Sen kan man ju tänka det här att Tsitsipas är så bra som han är när det blir jämnt men blir det här ens jämnt? Mycket tveksamt.

Medvedev överlägsen när bollen är i spel tror jag. Tsitsipas har inte säkerheten för att stå emot. Medvedev ska vinna matchen.

Kolla oddsen förresten. Medvedev stod i över 1,50 igår mot Fritz. Idag i under 1,40 mot Tsitsipas. Vad säger det? Att oddsen igår var helt knasiga. Inte mycket annat.

Förresten, kom ihåg. Inte bästa kompisar de här två. Kan bli kul.

00:00 Norrie-Coric 1,74-2,15 Bethard

Rätt lurigt det här faktiskt med Norrie. Han ser inte direkt purung ut, och är det kanske inte heller. Han känns som lite av en veteran, medan Coric är en av de där valparna födda 96. Problemet är bara att Norrie är född 95, alltså bara ett år äldre än Coric. De är i högsta grad i samma generation de här två. Sen har de gått olika väg. Coric var tidigt framme, tidigt längst fram av alla duktiga 96:or medan Norrie valde att gå i skolan istället för att satsa på tennis. Jag tror ärligt talat aldrig att han ens hade en fundering på att bli så bra som han nu blivit. Så olika väg kan man väl kalla det.

1-1 i inbördes möten. 18 och 19, för längesen, säger ingenting skulle jag säga. Om något så ska man väl säga att Coric var klart längre fram när de matcherna spelades, så 1-1 talar för Norrie snarare än Coric som det väl borde vara eftersom Norrie nu är mycket bättre än Coric.

Grym vecka för Coric. Han har hoppat upp på en nivå som han inte hållit på många år men här tror jag det tar stopp. Jag tror han kommer missa lite för mycket mot Norries bökande och jag tror Norrie går till final. Vad fantastiskt duktig han är på att utnyttja lägena när många av de största har dåliga veckor eller skjuter ut sig själva, Norrie. Otroligt bra egenskap.