Ymers kvalchanser i US Open

Kvalet smög igång igår men det är först idag som Elias Ymer kliver in och som oftast när det är kvaldags, bra lottning, och bra möjligheter.

Det där är spelarna han måste ta sig förbi. Tre av dem i alla fall, vilka det nu blir.

Först Masur, det är faktiskt ingen vidare bra lottning. Runt 200 i världen, Masur. Ingen toppspelare på challengertouren alltså men för den rankingnivån har han rätt hög kapacitet. Han är inte den som vinner en match i varje turnering utan det är snarare många torsk direkt och sen kan han också några gånger gå långt eller till och med vinna. Inte en sån spelare man helst vill ha som seedad spelare i ett sånt här kval alltså. Har Masur en bra dag så är det en vidöppen match det där.

Andra omgången blir enklare. 50/50-match mellan Maestrelli och Guinard men det där är för mig lite sämre spelare. Den ska Ymer bara vinna oavsett motstånd.

Finalen sen ska väl ärligt talat också kunna gå. Borges är visserligen bättre än Ymer. Han är precis på gränsen till topp-100 i världen och går helt enkelt bättre än Ymer på challengertouren. Men han är en utpräglad grusspelare. Faktiskt inte dålig på hardcourt, men på hardcourt är han snarare en medelspelare på challengertouren, kanske lite bättre, men han har en nivå på det här underlaget som Ymer ska vara bättre än. De tre andra där, Borges är absolut ingen trygg finalist, men de andra spelarna är direkt svaga. Blir det någon av de andra tre är Ymer ännu större favorit i finalen.

Så för att sammanfatta. Ymer favorit i samtliga tre matcher om det blir så många. Det största hotet kanske redan idag så viktig match mot Masur. 18:30 ikväll är förväntad starttid för den.