Inför första US Open-dagen

Det har varit några långa veckor. Mastersturneringarna blev en besvikelse. När Mannarino vinner en turnering, då vet man att det inte är så bra. Tennisens mindre turneringar kämpar, och där får man till och med kasta in mastersturneringarna. Grand Slam-turneringarna, de lever däremot och frodas.

Första omgången av US Open spelas den här gången över två dagar. Helt omöjligt att hänga med men ännu viktigare då att läsa på och försöka plocka ut det som på förhand känns mest intressant. Sen gäller det att hålla koll på resultaten och vara beredd att byta match om något känns extra spännande.

En del matcher som börjar klockan 17 kan man säga. Jag måste bara säga att jag tycker det här är så sjukt synd. Ibland spelas första omgången av Grand Slam-turneringar över tre dagar. Det är bättre. Men jag kan verkligen inte förstå varför man inte tar steget och spelar dessa turneringar över 16 dagar och att första omgången då kan spridas över fyra dagar. Att få en extra helg till att börja med där man kan sälja biljetter och så vidare, jag kan inte förstå att man inte gör så. För det här, ni ser ut, vem vill egentligen ha det så här?

Jag tror att Murray hänger på repet lite grann just nu. Han vill så gärna fortsätta spela och han försöker allt han kan. Jag tror också han tycker det är sjukt roligt. Men det får inte vara för dåligt, som på senare tid. Då kommer han inte orka. Cerundolo har blivit otroligt mycket bättre i år och duger vettigt på hardcourt också numera. Jag tror det kan bli tufft för Murray det här. Cerundolo är nog lite bättre i bollandet även på detta underlag. Det vill till att Murray får till variationen för att han ska vinna den här.

Wolf-Bautista känns som något som kan vara värt att kolla på. Man ska så klart som alltid hålla koll på hemmaspelarna och Wolf känns som någon som skulle kunna höja sig med hjälp av lite extra publikstöd. Han har också skrällt och slagit bra spelare tidigare. Bautista ska vara bättre, ska vinna, men håll lite koll där.

Nishioka-Davidovich är en match där det borde kunna bli riktigt bra spel. Ingen av dem har någon serve att tala om så det kommer bli spel om bollen precis hela tiden. Ingen av dem har de där riktiga avgörande slagen. Båda två är rätt svaga uthållighetsmässigt också. De får nog stå och stödja sig på varandra om det blir en lång match.

Van Rijthoven, minns ni honom? Vinst i Hertogenbosch och sen show i Wimbledon där han tog set på Djokovic. Sen tuffare. Torsk direkt i sista grästurneringen i Newport och sen bara en turnering till, han spelade en challenger i Indianapolis för drygt en månad sen och torskade där mot Shelton i andra omgången. Efter det lite vila och det känns väl inte otroligt att han inte kommer superväl förberedd hit. Men det är klart att oddset är lite spännande där. Van Rijthoven må vara en extrem grässpelare men han kommer hålla en viss nivå på hardcourt också och kommer han väl förberedd här ska han kunna slå Zhang.

Kozlov är inte så bra och framför allt väldigt vek. Man vet aldrig riktigt vilken sida Medvedev vaknar på men det ska knappast vara några problem det där.

Kan Edmund göra något mot Ruud då? Jag skulle nog faktiskt inte helt utesluta det. Edmund var borta hur länge som helst. Tillbaka ganska nyligen. Det har inte sett bra ut. Men man vet aldrig hur många veckor som behövs för att man ska hitta någon slags nivå och Ruud är alltid en spelare som går att slå för sämre spelare. Edmund borde också ha en spelstil som är riktigt dålig för Ruud där han har precis de attackslag som krävs för att komma igenom Ruud. Men självklart, Edmund har förlorat mot spelare som knappt finns sen återkomsten. Det ska jättemycket till.

Wu är en spelare jag tycker ni kan titta på. Den överlägset mest talangfulla kinesen under den tid jag följt tennisen. Han är född 99 och fortfarande rätt ung men framför allt, han har i princip varit skadad hela tiden under sin unga karriär. Varje gång han spelat har han tillhört den absoluta toppen på challengertouren och vunnit turneringar där men det har varit för lite. I år har han vunnit tre av de fem challengers han spelat plus en finalplats, helt otroliga siffror. Basilashvili iskall, jag förstår att Wu är favorit men kanske lite för stor favorit. Ni vet att Basilashvili kan höja sig precis när som helst även om formen just nu verkligen är sämre än vanligt och när den är det med Basilashvili mått mätt, då är det illa. På sina senaste två matcher har han skramlat ihop sex gem total mot Karatsev och McDonald. Sådär.

Krajinovic har sladdat ifrån toppen lite grann och är nog inte längre topp-50 i spelstyrka. De Minaur har varit bra på slutet. Jag tror inte att Krajinovic riktigt kommer orka hota där men rent kvalitetsmässigt en fin match.

Wawrinka-Moutet måste nämnas. Låg nivå, två av startfältets sämre spelare men sevärda båda två och det skulle kunna bli rätt fina bollar där.

Man ska inte lura sig på Busta-Thiem. Det är ingen match överhuvudtaget. Thiem är fortfarande komplett oduglig och har ingen chans.

Faktiskt lite sämre matcher under kvällen. Jag har svårt att riktigt peka på vad man vill se här.

Detsamma gäller nattpasset. Det behöver inte sättas några klockor för det här. Jag läste något uttalande från Kyrgios om att han längtade hem. Det spelade ingen roll hur det gick i US Open tyckte han. Det blev lite mer pengar om det gick bra men han ville hellre åka hem så det var win/win så att säga. Han verkar vara tillbaka i gamla destruktiva rutiner vilket kanske inte ökar chanserna riktigt. Det enda positiva man kan säga är väl att det här faktiskt känns rätt ärligt. Han brukar inte vilja vara iväg och spela såhär års utan han brukar ju åka hem nu och sen inte vara tillbaka förrän Australian Open. Det ligger väl ganska nära till hands att det blir så i år också.