Inför dag 2 – US Open

Många matcher igår. Och vet ni vad, precis lika många matcher idag.

Såhär börjar det. Jag väljer…ingenting. Skulle jag nog spontant säga. Det är inte så att det vattnas i munnen här men Dimitrov-Johnson är väl fullt okej. Daniel Gasquet kan kanske vara vettigt. Men inga pangmatcher ändå klockan 17. Jag kommer börja på Dimitrov-Johnson i alla fall. Två spelare som jag ärligt talat inte alls gärna ser spela men Dimitrov en vettig spelare, Johnson hemmaspelare, det kanske kan bli något ändå.

1,005 på en högst ojämn och osäker Alcaraz mot en rätt bra motståndare. Baez var precis på gränsen till att vara seedad här. Totalt orimligt så klart. Nu säger jag inte att Baez kommer vinna. Det ska jättemycket till. Men oddset är ett rent skämt och vill man spela en rejäl knall, då är Baez intressant. Alcaraz har ett tempo i sig som Baez absolut inte klarar men Baez är rätt säker och om Alcaraz har en riktigt osäker dag, då kan det bli en riktig match.

Det var bättre matcher tidigt på kvällen igår. Det var det definitivt. Men Alcaraz-matchen, den ska i alla fall jag se.

Många stora favoriter. Någon favorit som kommer vara hotad eller ryka? Ska väl mycket till skulle jag säga.

Kanske är den bästa matchen den här tiden den mellan Goffin och Musetti. Nu tror jag i och för sig att det kommer gå för fort för Musen, jag tror att Goffin vinner ganska enkelt men som ni ser ganska jämna odeds så många tror annorlunda. Men fullt okej odds på Goffin där och som sagt, han kommer pressa upp tempot, Musetti kommer få problem att hinna med.

Cilic förresten. Om någon stor favorit ska ryka här, varför inte Cilic. Marterer är en kapabel rackare som har mycket högre kapacitet än sin ranking. Men Cilic brukar ju vara skaplig i US Open ibland, och i år har han dessutom en bra säsong så ja, långsökt ändå.

Ymer kommer här, sent ikväll, och jag tycker han är på tok för stor favorit. Jag tycker snarare att Kubler är favorit i matchen. Kubler är ingen jättebra spelare på den här nivån men det är ju knappast Ymer heller. De är snarare två av de svagare spelarna i startfältet. Kubler är ganska noggrann och kämpar mer än han slår bort sig så att säga. Ymer kommer alltså inte vinna den här matchen på det sätt han helst vill vinna matcher. Jag tror kanske snarare att Ymer kommer få lite problem i bollandet här, att Kubler över tid kan tänkas vara säkrare och ja, stor risk för förlust där för Ymers del tror jag.

Fognini-Karatsev, det låter ju bättre än det är men ändå en rätt bra och jämn match under en annars relativt sömnig speldag. Känns som två rätt heta rackare det där. De skulle kunna bli osams.

Schwartzman är verkligen inte bra just nu. Jag tror att Sock har klar skrällchans där och det borde bli bra drag på publiken där. Tråkig tid men en fin match.