Mer ordning under tredje dagen

Börjar det stabiliseras lite nu så att spelarna som kan spela ändå ska kunna göra upp om det till slut i US Open? Kanske det.

För under onsdagen så var det lugnare med skrällar.

Medvedev hade som väntat inga problem alls med Rinderknech. Fastnat lite i nivå tycker jag. Rinderknech. Glödhet ganska snabbt efter att han kom ut från college men nu när han ska etablera sig på atp-touren på riktigt går det väl lite tyngre. Vi får se var det landar för honom.

Ruud näst högst seedad spelare igår. Han kändes lite illa ute mot Van Rijthoven när Van Rijthoven vann första set men det var egentligen bara resultatmässigt. Det kändes som att Van Rijthoven lyckades få första set till att bli små marginaler men att Ruud hade rätt fin kontroll på matchbilden. Det är svårt att vinna en hel match på det viset och lite så blev det. Det blev för jobbigt för Van Rijthoven att liksom försöka bluffa sig igenom två set till. Han behöver bli bättre i tråkbollandet, Van Rijthoven. Han är duktig på allt annat. Det som behövs på gräs ni vet. Men i det rena baslinjebollandet, där håller han inte riktigt för den här nivån och när Ruud fångade honom där, då var det klasskillnad.

Dagens tredje högst seedade spelare rök däremot, men det känns verkligen inte som att Felix spelar någon roll i såna här turneringar. Han är bara för tunn. Han är möjlig att slå för i princip alla och det blir ofta just såhär, att han bara försvinner och så rycker man på axlarna och tänker att jaha, han hade ju ändå inte vunnit liksom. Draper var det som slog honom. Duktig, Draper. Modern på något sätt. Han har offensiven och när det stämmer så kommer han undan med att han inte är så säker då det helt enkelt inte blir så mycket spel.

Busta-Bublik var lite underhållande. Slutet kändes precis hela tiden ofrånkomligt. Att Busta skulle vara alldeles för tråkig och stabil för att Bublik skulle kunna vinna men Bublik slutade aldrig att sprattla och matchen hade faktiskt kunnat gå till fem set.

Berrettini ganska enkelt, De Minaur ganska enkelt, Kyrgios ganska enkelt, det börjar sätta sig lite grann som sagt. De lite bättre spelarna klarade sig under onsdagen.

Mikael Ymer ute. Vad ska man egentligen skriva om det. Han är alltid en av de sämsta spelarna som är med i såna här turneringar och den här gången lyckades han inte överprestera. Lite risk att han åker ut från topp-100 efter US Open faktiskt, Ymer men det ska också sägas att han har goda chanser att ta sig tillbaka. Han försvara inte jättemånga poäng under hösten och borde med några bra turneringar kunna sluta året topp-100 ändå.

Murrays match mot Nava var lite kul. Som han spelade i början, Nava. Det såg faktiskt ut som att han behärskade det också men längre in i matchen kunde man se att nej, riktigt så bra är han inte. Bra gjort av Murray att hålla sig lugn och orka ta sig igenom. Fin framgång för Murray detta. Om det ser särskilt bra ut kan väl däremot diskuteras. Setbollen som Nava vann i första förresten. Måste vara årets setboll hittills.

Jag stannar där för nu. Jag laddar om några timmar. Och återkommer sen inför kvällens matcher.