Inför söndagens US Open

5-6 gånger pengarna på att alla favoriterna skulle hålla igår. Det skrev jag mycket om innan. Jag skrev om alla skrällchanser. Men favoriterna höll ju. Shapovalov kunde lika gärna slagit Rublev. Att Schwartzman lyckades förlora i raka set mot Tiafoe, det går inte att förstå. Men det var också några överlägsna. Nadal och Alcaraz särskilt. Mycket imponerande igår båda två. Kommer det landa i en magisk semifinaluppgörelse mellan dem till slut kanske? Det hade varit något.

Idag börjar åttondelsfinalerna. På den lite sämre halvan. Här har vi matcherna.

17:00 Berrettini-Davidovich 1,28-3,80 Bethard

1-0 Davidovich i inbördes möten. På grus i Monte Carlo förra året. Jag minns inte den matchen, men det finns någon rimlighet i att han skulle kunna hantera Berrettini på det underlaget. Trots att Berrettini så klart är jättebra på grus. Men på snabbare underlag, som här. Då ska det snarare vara problem för Davidovich. För hur kommer han runt att han oftast bara kommer få vandra mellan rutorna i Berrettinis servegem medan det hela tiden kommer vara spel om bollen när Davidovich servar? Davidovich kommer säkert vara marginellt bättre i spelet, men Berrettinis serve ska verkligen göra så han vinner matchen.

18:00 Ruud-Moutet 1,17-5,50 Bethard

Man skulle kunna göra det lätt för sig här och säga att Ruud är en av världens bästa spelare. Moutet är inte ens topp-100 i världen. Men jag tycker det är lite tråkigt, för det finns saker att fundera på. Jag tänker då främst på det faktum att Moutet i mångt och mycket kommer få spela det spel han vill. Hans problem som tennisspelare är om han möter motståndare som är väldigt kraftfulla. Då blir det inget spel, och precis allt det han är bra på bara faller. Han får inget på sin serve, och det blir inget trollande. Det blir skitspel, och där är han inte bra. Här däremot. Kan han bara läsa in Ruuds serve så Ruud inte får någon jättestor fördel i den kategorin, då ser jag faktiskt att Moutet ska kunna stå upp här. Ruud är inte så bra att han bara kan driva Moutet tills Moutet missar utan det kommer bli spel, och där är Moutet vass. Tycker den här matchen känns roligare än den låter faktiskt och man ska inte glömma. Moutet är fortfarande ung, ett år yngre än Ruud, och var långt framme tidigt under karriären. Kanske har han en höjning i sig, kanske kommer han bli en bra atp-spelare i framtiden. Kanske är den här matchen en start på det.

20:30 Carreno Busta-Khachanov 1,43-2,90 Bethard

5-3 för Khachanov i inbördes möten här. Det är mycket intressant för jag tycker det egentligen luktar mardröm för honom om den här matcupen. Jag tror dock svaret på det hela är att när Khachanov var den bättre av de här två, då var det ganska bra för honom. Man får ta de initiativ man vill mot Busta och när Khachanov var som bäst, då förlorade han sällan om han fick styra spelet. Nu är inte Khachanov den spelaren längre. Nu är Khachanov osäker. Han servar också sämre än när han var som bäst. Och då andas det snarare en blandning mellan att stå och stånga sig och att slå bort sig. Khachanov vann deras senaste möte så sent som i Rom. Grus borde väl vara mindre dåligt för Busta än för Khachanov. Men Busta är verkligen mycket bättre nu än han var i somras och jag tror han är på tok för bra för Khachanov.

01:00 Medvedev-Kyrgios 1,54-2,60 Bethard

Den här matchen avgör mycket av årets US Open. Ni ser ju de sex spelarna ovan. De kommer högst troligt inte gå till final i US Open. Det kommer däremot antagligen vinnaren av den här matchen göra. 3-1 Kyrgios i inbördes möten. Kyrgios vann senast för bara några veckor sen i Montreal. Han inte bara vann, han var rätt överlägsen. Båda två har gjort det de ska hittills. Så, varför är Medvedev storfavorit på oddsen? Jag kan bara säga som det är. Inte fan vet jag. Det finns ingen rimlighet i det. Man kan spåna kring bäst av fem set, att det skulle vara dåligt för Kyrgios. Men varför skulle det vara det. Han kan koncentrera sig nu för tiden. Han är jätteenergisnål och blir aldrig trött. Skulle Kyrgios falla ifrån här? Varför då. Det är såna här matcher han lever för, även om han inte skulle erkänna det. Jag tycker allt talar för att Kyrgios kommer göra en riktigt bra match i natt. Det kommer Medvedev också göra. Jag kan tycka att Medvedev är en något bättre spelare även om båda spelar bra, men det är bara att säga det. Jag tror att Kyrgios har Medvedev i säcken, både spelmässigt och mentalt. Jag tror inte att Kyrgios respekterar Medvedev ett skvatt. Han respekterar inte folk som spelar defensivt, för han vet vad han ska göra mot dem. Och spelmässigt, som sagt, Kyrgios vet vad han ska göra. Han kan stå och bolla menlöst med Medvedev helt utan att ta några risker, och han kan välja när han ska kliva på och sen göra det. Nu låter det som att jag ser Kyrgios som en given segrare i natt. Definitivt inte. Medvedev är ett säkrare kort. Det är snarare helt 50/50 om jag får avgöra men ska man spela, då ska man definitivt välja Kyrgios.