Inför sista kvartarna

Då ska vi se, mina vänner. Hur blir det här då?

19:30 Rublev-Tiafoe 1,86-2,00 Bethard

Jag var precis inne och skulle ta fram oddsen för den här matchen. Det kan ni ju se däruppe att jag lyckades med. Men som ett litet sidospår. Bethard hade just nu Australian Open-oddsen 2023 som startsida, så att säga om man klickade på tennis. Alcaraz står fortfarande så högt som 6 gånger pengarna att vinna. Det kan jämföras med 3,75 på Medvedev exempelvis. Jag tror inte det krävs något direkt geni för att säga att det just nu är större chans att Alcaraz vinner den turneringen än att Medvedev gör det. Får mig att minnas mina inlägg om oddset på att Alcaraz skulle vinna den här turneringen för några månader sen. Man fick 7 gånger, tror jag det var. Lite flyt ska sägas. Det hela har inte utvecklats som jag trodde. Mina argument då var att Alcaraz skulle vara bäst i världen nu, kanske överlägset bäst. Det är han inte, men chanserna att han vinner är ju jättestora i alla fall. 2,60 spelas han till att vinna just nu. Ruud 4 gånger, Sinner 5 gånger, Khachanov 6 gånger, Rublev och Tiafoe 10 gånger. Det är ingen av de här två som kommer vinna turneringen alltså, kan man tro.

Men en fin match kan det väl bli?

Jag tycker det är högst upplagt för bra spel. Båda två är jättetempostarka, men inte på samma sätt. Rublev, där har ni koll på vad han gör. Extremt tempo, men ändå malande. Han vill egentligen inte växla tempo. Han vill slå lika hårt hela tiden tills motståndaren bara inte hänger med. Tiafoe lite annorlunda. Han vill växla tempo och höja upp det till max så fort han ges chans till det. Rublev vill alltså fånga Tiafoe i ett bollande där bollarna gärna får gå några gånger över nät, och att han då ska vara säkrare. Tiafoe, han vill inte ha något spel. Han vill panga. Intressant att se vem som får som han vill.

Vem vinner då?

Jag blev extremt imponerad av Tiafoe mot Nadal. Han är verkligen bra nu. Men jag kan inte komma runt att jag tycker att Rublev är en väldigt mycket bättre spelare. Jag tror att Rublev vinner.

02:30 Alcaraz-Sinner 1,57-2,65 Bethard

Nattmatch. Det var ingen skräll direkt. Men fortfarande, ack så trist. Vi får hoppas på lite förseningar så att man kan vakna i tid och hinna se stora delar.

För den här vill man se. Vinnaren här kommer vara stor favorit till att vinna turneringen, vem det än blir, och det är högst rimligt. Vi har den troliga vinnaren. Tänker man i odds och sannolikheter så, vinner Alcaraz kommer han inte stå i såhär högt odds i varken semi eller final oavsett motstånd. Sinner kommer vara favorit i både semi och final om han vinner, oavsett motstånd.

2-1 i inbördes möten. 2-2 egentligen i och för sig. Alcaraz vann på challengertouren 2019. Sen Alcaraz igen i Paris förra året. Men mest intressant givetvis, 2-0 Sinner i år. Wimbledon och Umag. Wimbledon, gräs. Alcaraz var inget bra på gräs i somras. Umag, Alcaraz var kvar i sin downperiod efter grässäsongen och Alcaraz är inte lika bra på grus som på hardcourt. Man kan försöka snacka bort det om man vill marknadsföra Alcaraz som en trolig vinnare här, men det är inte givet. Man måste ha det i bakhuvudet. Sinner har slagit Alcaraz två gånger i rad. Det spelar roll. Alcaraz har inte riktigt trivts med det spel som blivit. Sinner har hållit tillräckligt tryck för att Alcaraz inte ska ha kunnat kliva på som han vill med någon slags säkerhet. Jag tycker också att Alcaraz på något vis haft lite svårt för Sinners serve. Han har inte returnerat sen som man kan förvänta sig.

Sen så. Jag tycker ju att Alcaraz är väldigt mycket bättre. Men, där finns det ett stort men. Hur är det egentligen med formen på Alcaraz? Det jag definitivt kan säga är att den inte är på topp. Han är inte i närheten av att vara den spelare han var i våras. Han har tagit sig hit, inte genom att imponera utan genom att krångla sig fram. Nu kommer det krävas att han har en ganska bra dag, annars är det klippt.

Jag är inte opartisk här. Jag vill att Alcaraz ska vinna. Jag hoppas att han vinner. Och jag tror faktiskt att han vinner. Han brukar ändå vara duktig när det gäller som mest. Man kan prata emot det med att plocka fram sommaren Grand Slam-turneringar men han är mentalt stark. Han har en fantastisk möjlighet här. Det krävs inte att han är som bäst. Han behöver bara ha en ganska bra dag, och det tror jag han kommer kunna få ut den här dagen.

Inte sista gången de här två möts i en stor match va? Inte direkt.