Dags att köra igång igen

Sådärja. Visst börjar det dra lite i tennistarmen igen? Jag tycker det. jag är som en papegoja med det där men det är något av det mest fantastiska med vår sport. Att visst kan man vara lite oinspirerad någon dag. Det kan till och med vara några dagar utan matcher. Men man kommer alltid tillbaka. Matcherna kommer alltid tillbaka. Man hittar alltid något som är av intresse. Riktigt fint är vad det är.

Vad säger vi då om Laver Cup? Vad kan det vara, tredje eller fjärde upplagan någonting? Jag gissar fjärde. En gång var världslaget riktigt nära. Raonic-Zverev var det väl i avgörande matchen, vill jag minnas. Världslaget drog då maximal nytta av poängräkningen, att man får fler poäng för matchvinst för varje dag. Lite knepigt, men det gör i alla fall det hela mer spännande.

Kommer världslaget vara nära i år?

Man ska ha respekt för poängräkningen. Ett par stora skrällar på söndagen och det kan vara jämnt nästan oavsett hur de två första dagarna slutat. Dessutom, supertiebreak, korta matcher. Europa är ungefär så överlägsna som det bara är möjligt. Europas reserv Berrettini är bättre än världslagets etta Felix. Något märkligt att Berrettini är reserv när Murray är med i laget för övrigt. Det är väl inget direkt tvekan där kring vem som borde platsa och vem som borde vara reserv men man har väl jobbat rätt hårt för att samla de fyra stora en sista gång och då får det sportsliga stryka på foten. Dessutom, givetvis, hemmaplan för Murray. Det ska säljas biljetter också.

Uppställningarna, ni ser på bilden däruppe. Europa saknar Zverev förstås. Jag tror inte de försökte få med Medvedev utan man tar nog den lätta vägen där och låter honom vara utanför denna gång. Murray duger ju inte som sagt men i övrigt är det väl det starkaste Europa kan ställa på benen skulle jag säga. Mycket starkt europeiskt lag alltså.

Världslaget då?
Kyrgios som brukar tycka det här är så roligt finns inte med den här gången. Det blev väl lite mycket för honom där ett tag. Plus att han märkt att det kan vara lite kul att spela tennis på riktigt så då behöver han inte på samma sätt söka upp tramset som han brukar ägna sig åt under den här matchen. I övrigt så, det låter ju helt otroligt när man säger det, men det finns faktiskt inget bättre att ta in. Det där är de bästa spelarna som finns att tillgå utanför Europa. Riktigt sjukt vilken skillnad det är. Om någon skulle lämna återbud i världslaget så skulle Baez stå näst på tur rankingmässigt för att vara med. Han torskade mot Elias Ymer förra veckan. Ni kanske förstår…

Vad vill jag då med det här inlägget?

Inte mycket. Jag vill mer bara notera att nu är det dags att hugga tag i tennisen igen och vi kommer vara redo när det här drar igång på fredag. Det är för övrigt sagt att Federers allra sista match blir på just fredag. Han kommer då spela dubbel med Nadal. Ingen sista singelmatch alltså. Det verkar inte kroppen hålla för. Så Federers sista redan på fredag alltså. Kan vara bra att veta kanske.

Jag skulle gissa att fredagens uppställningar kommer imorgon torsdag, så vi siktar på att snacka igenom det då.