Fina matcher under förmiddagen

Förmiddag kontra eftermiddag. Det där har folk fått om bakfoten. Ska man tro den gängse bilden av det hela består dygnet egentligen bara av en enda lång eftermiddag som startar klockan 10 och slutar klockan 18 någonting. Det där är ju knasigt. Min uppdelning, den är mycket bättre. Det är morgon mellan 6 och 10. Sen tar förmiddagen vid och pågår fram till klockan 14. Därefter är det eftermiddag fram till 18, kväll 18-22 och sen natt mellan 22 och 6. Vad i hela världen är egentligen problemet? Natten åtta timmar, de övriga fyra timmar. Mycket rakt och enkelt.

Därför, det är under förmiddagen som dagens fina tennismatcher spelas.

10:00 Tsitsipas-Hurkacz 1,74-2,05 Bethard

Fin kvartsfinal i Astana det här. Tsitsipas sexa i världen, Hurkacz tia i världen. Skaplig nivå. 6-2 i inbördes möten för Tsitsipas. Han har alltid varit bättre, och det här ska passa honom. Hurkacz är beroende av att ha rytm i spelet och ni vet det där, Tsitsipas stökar till det ganska bra för motståndaren.

Men, det finns väl ett men?

Tsitsipas är inte i absolut bästa form. Hurkacz känns i väldigt bra form. Det gör matchen intressant och som sagt, mycket hög nivå.

11:00 Kyrgios-Fritz 1,50-2,55 Bethard

Turneringen i Tokyo såg lite tunn ut på förhand. Tunt, med Kyrgios som klar favorit, och det mest intressanta var om han skulle leverera eller inte. Mycket talar för att han kommer göra det och vinna turneringen skulle jag säga. Det är redan semifinalklart på den andra halvan. Tiafoe kommer möta Kwon där. Ingen supernivå kanske. Det här är nog Kyrgios tuffaste motståndare på vägen mot titeln. Förutom sig själv då. Den motståndaren finns ju alltid. Lite märkligt förresten med Kyrgios ranking. Jag tycker det känns som att han presterat för att ligga lite högre. Vid vinst den här veckan kan han bara klättra till plats 17.

Ett inbördes möte. Fritz vann enkelt när de möttes i Cincinnati i år. Kyrgios lite sliten då från veckan innan kanske. Men jag tror också man ska tänka tanken att detta kan vara en lite bökig motståndare för Kyrgios. Fritz är knappast rädd för Kyrgios, han har serven för att hålla honom borta och han är också rackarns tråkig, Fritz. Inget bra för Kyrgios det.

Men så klart. Kyrgios är på en annan nivå. Kyrgios är klar favorit i matchen.

13:00 Shapovalov-Coric 2,15-1,71 Bethard

Jag tycker den här matchen ska nämnas också för den är faktiskt rätt fin på flera sätt. Nivåmässigt så klart. Shapovalov har hittat en lite bättre form i alla fall och Coric börjar visa att han är uppe på en hög nivå nu igen. Men också att det skulle kunna bli rätt kul spel. Matchen är intressant taktiskt.

2-0 Coric i inbördes möten. Gamla matcher i och för sig. En av dem på grus dessutom. Samtidigt dock, någonting betyder de väl kanske och de stärker min uppfattning av att om Shapovalov har en mardröm, då är det här mardrömmen.

Coric servar helt okej och är sen helt enormt noggrann. I den kategorin skulle jag säga att han har få övermän. Och hur ska Shapovalov hantera det liksom? Någon som aldrig ger bort någonting. Shapovalov ger bort en del. Och jag tror den här matchen kommer serveras Coric rakt i händerna.

Senare i eftermiddag kommer också Djokovic och Medvedev i Astana. Khachanov för Djokovic och Bautista för Medvedev. Jag tror de vinner sina matcher ganska enkelt.