Bra läge för Ymer i Florens

Nästa vecka smäller det. Sveriges största idrottsman. Mikael Ymer. Spelar i Stockholm. Lite konstigt att Stockholm Open inte flyttat till Globen i år egentligen. Folk kommer gå man ur huse.

Nja.

Kanske inte.

Tsitsipas hoppade in med kort varsel däremot, det är en fjäder i hatten för Stockholm Open och Tsitsipas får ses som en spelare som någon faktiskt vill se. Så det kan ju bli bra.

Mikael Ymer däremot, vi får väl se hur många som vallfärdar för att se honom. Återstår att se.

Precis innanför de hundra bästa på rankingen just nu, Ymer. Han har en rackarns förmåga att hela tiden hålla sig just där. Lite komiskt egentligen för storebror Elias har haft precis samma grej under hela sin karriär, fast inverterat. Han har nästan hela tiden legat precis utanför de hundra bästa i världen men aldrig varit innanför. Just nu 126:a men de där sista poängen, de saknas, som alltid. Mikael lyckas däremot alltid hålla sig där precis innanför. Magisk gräns det där, för det är den gränsen som avgör om man kommer in i Grand Slam-turneringarna utan kval eller inte.

Den här veckan har han lite chans att putsa lite på det där dock och kanske landa runt 80 i världen någonting.

Florens. Det är två riktiga hittepåturneringar den här veckan. Florens och Gijon som har lyckats ta sig in på alla de inställda kinesiska turneringarnas bekostnad. Men, 250 poäng att kämpa om oavsett vilket och bra chans för många. Extra bra chans för Ymer som efter ett svajigt kval där han var illa ute mot både Gojo och Seppi dragit en riktigt bra lottning.

Först idag klockan 11 är det Van Rijthoven som står för motståndet. Van Rijthoven som samlade enorma mängder poäng under grässäsongen men som på andra underlag inte håller för den här nivån. Nu är det kanske diskutabelt om Ymer gör det heller, men jag tycker han är närmare än vad Van Rijthoven är. Jag tycker också det borde passa Ymer jättebra spelstilsmässigt. Van Rijthoven servar och står sen och är lite lurig, men han är hopplöst osäker i bollandet. Ymer kommer kunna göra det han gör bäst, bara stå och vara noggrann och jag tror det kommer räcka hela vägen. Riktigt bra odds på Ymervinst här på Bethard där man just nu får en bra bit över 1,80.

Vid vinst är motståndet redan klart. Karatsev, som är hopplöst ojämn, väntar i andra omgången. Känns också som en spelare som ska kunna passa Ymer bra.

I en eventuell kvart ska det väl vara kört. Berrettini väntar där. Men vem vet. Toppseedade spelare har en rackarns förmåga att floppa i 250-turneringar nu för tiden.