Dagens godbitar

Idag ska vi titta på tennis. Vilka matcher? Vi kan väl titta till den saken här.

14:00 Rublev-Dimitrov 1,20-4,30 Bethard

När var Dimitrov egentligen bra? Han var uppe som världstrea för fem år sen. Det enda man, eller jag då kanske, pratade om då var jur felrankad han var. Han var väl knappt ens av de tio bästa då. Sen har han fladdrat upp och ner, ofta levt på poäng från några få turneringar varje år. Nu ligger han och skvalpar runt 30 i världen och frågan är väl om han verkligen är så bra, tveksamt. Ändå betraktar man honom som någon slags toppspelare. Märklig karriär får man säga. Överskattad från första till antagligen sista stund.

Det var en sågning det där. Nu går han väl och vinner bara för det. För visst finns det en kapacitet i honom. För det måste man också säga. Jag tycker han är en underpresterare. Med de grunder han har hade han kunnat bli bättre än vad han blev.

Man kan se den här matchen från två olika håll. Inte helt ovanligt kanske, men ändå.

Rublev, får han bett på Dimitrov. Om han klarar att trycka upp tempot, då kommer inte Dimitrov kunna stå emot.

Om Dimitrov däremot får tid på sig att variera och får det hela till att bli ryckigt och att Rublev därmed inte får igång sitt pangande, då kommer Rublev börja missa.

Spännande att hålla koll på taktiken skulle jag säga. Titta på vem ni tror får det spel den vill ha.

16:00 Medvedev-Thiem 1,25-3,90 Bethard

Vi är i Wien än så länge förresten. Både matchen däruppe och den här. Hurkacz får förresten spela på Bana 1. Hårda bud att som 11 i världen behöva spela en andra omgång i en 500-turnering på en sidobana.

3-2 till Thiem i inbördes möten. Bara en på grus. Jag förstår det. Det här känns som en bra matchup för Thiem. Medvedev har ju inga problem med tempo direkt, men han gillar inte att pressa upp tempot. Goda möjligheter för Thiem alltså att få utrymme för att börja svinga.

Sen är Thiem visserligen definitivt på rätt väg. Men att han skulle vara uppe på nivån som en av de bästa i världen, knappast. Så det krävs nog en dålig dag för Medvedev och en superdag för Thiem för att det ska bli jämnt men vem vet. Hemmaplan och så vidare. Skulle kunna bli en sjukt fin match detta.

19:00 Tsitsipas-Coric 1,41-2,85 Bethard

Tsitsipas är inte i bästa form. Jag tycker han oftare och oftare blir avslöjad spelmässigt numera. Sen samlar han massor av poäng ändå, men för sin ranking är han ofta utsatt. Coric har väl kylts av lite efter sin sjuka form i slutet av sommaren, men han är uppe på en hög nivå nu.

2-1 i inbördes möten. Den match som Tsitsipas vann gav Coric upp i första set. Coric slog Tsitsipas i Miami senast.

Och japp, det här är väl en sån där match där man måste sätta frågetecken kring om Tsitsipas verkligen är bättre än Coric när bollen är i spel? Mycket tveksamt. Och är hans fördel i serven så stor? Vi får se, men det här är verkligen typexempel på en match som Tsitsipas bara ska vinna enligt ranking, men där det ändå känns vidöppet.

15:00 Bautista-Murray 1,55-2,40 Bethard

Nu är vi i Basel. Och det här är en skitmatchup för Murray. Senast de möttes i Doha i år tog han ett gem. Sen har han övertaget i inbördes möten, 3-2 i kraft av matcher som spelades när han var bland de bästa i världen och Bautista inte var det men som sagt, det här är inget bra för honom.

Bautista nöter på med sitt flacka spel. Murray hamnar på bakfoten. Och Murray missar snabbare. Sen har Murray variationen för att bråka lite med Bautista men nja, jag tror inte han räcker till riktigt här.

Flera hyfsade matcher i Basel. Nakashima-Wawrinka ikväll och senare ikväll, Rune-Humbert men nja, de platsar ändå inte bland godbitarna idag. Det är matcherna från Wien man helst ser.