Inför Paris

Spelet är redan igång. Tre matcher pågår just nu. Norrie och Isner i elden bland annat. Inte de hetaste potatisarna, men det säger ändå en del. Två så bra spelare spelar förmiddagsmatcher första speldagen. Det är inte Stockholm Open direkt, så att säga.

Det krävdes topp-50 för att få vara med. Annars fick man kvala. Kvalarna i allmänhet ganska klart lägre rankade, plus något wildcard med låg ranking. Men generellt, ruskig nivå och som ni ser. Alla de bra spelarna är på plats. Det är Zverev som saknas, inte mycket mer än så. Otroligt förresten hur fel hans skada kom för honom. Han hade högst troligt inte bara varit världsetta nu utan troligen överlägsen världsetta. Han hade nog hunnit vinna sin första Grand Slam-titel också skulle jag säga. Otor för honom, men vem är ledsen för det. Icke jag i alla fall.

Ska vi göra något ovanligt kanske. Vi börjar varken högst upp eller längst ner. Vi börjar med favoriten.

Djokovic måste förstås ses som klart bäst i världen och klar favorit här. Det är det liksom inget snack om. Sen känns han inte så överlägsen att det inte är något snack. Fältet är så tajt här att han kommer få motstånd i varje match i princip. Hur kul känns inte det egentligen. Inte ens den klara favoriten har några transportsträckor. Cressy eller Svarre först för Djokovic. Inte helt optimalt vem av dem det än blir. Tänk om man kunde smälta ihop Cressy och Svarre till en spelare förresten. Cressys serve och volley, resten från Svarre. Då hade vi nog haft en spelare som är bättre än Djokovic. Men, så kan man ju inte göra. Cressy har tappat lite form senaste tiden men ingenting är så illa som Svarres form. Tror Cressy kan ta den, och då blir det till att stå och returnera för Djokovic i hans första match. Brukar han ju klara rätt bra om man säger så. Sinner borde kunna ta sig fram och gå möta Djokovic i åttondelen. Vi minns matchen i Wimbledon, eller hur? Sinner hade Djokovic på kroken där. Helt andra förhållanden här, men jag vet inte om det egentligen gynnar någon av dem. Ingen jättebehaglig motståndare för Djokovic det där. Sen kan han väl räkna med en lite enklare kvart däremot, Djokovic om han klarar sig så långt. Cilic, Musetti, Ruud, det där är enkelt.

Vem tar vi som nummer två då? Det får väl bli Medvedev som känns som Djokovic främsta utmanare.

Tycker han var ruggigt bra i Wien, Medvedev. Han hade det visserligen bökigt i inledningen mot Shapovalov i finalen men sen var det egentligen kross. Shapovalov hade ingen chans när Medvedev började få ordning på grejerna. Korda eller De Minaur i första matchen för Medvedev. Jag säger det igen, vilken ruskig nivå. Medvedev har inte förlorat mot någon av dem. 1-0 på Korda och 4-0 på De Minaur. Han tappade set mot Korda här i Paris förra året och han har tappat set ett par gånger på De Minaur men överlag inte spelare som han har några problem med ändå. Tiafoe känns som en svajig seedad spelare så kan bli vem som helst där. Sonego ur form, Draper, kanske till och med Rinderknech. Rinderknech Frankrikes högst rankade spelare den här veckan. Som Frankrike fllit ihop det senaste året vad gäller toppspelare. Bra bredd, men Rinderknech och Mannarino som toppar. Det blir nog ingen sån där hemmafest den här veckan som det annars brukar kunna vara i den här turneringen. Kommer Felix bli trött? Knappast. Han känns inte otränad den pojken. Medvedev-Felix i kvarten. Vilken match.

Vi tittar ner till Nadal som något överraskande kommer till start här. Han kanske behöver ett litet avbrott i uppgiften att sitta och vakta barnet. Inte säker på att det där är så bra för honom. Bautista eller Paul i första matchen, det kan bli halvsvårt för en matchotränad Nadal det där. Shapovalov får ses som favorit till att ta sig till åttondelen här. Där har det ju varit lite bråkigt när han och Nadal spelat hittills. Kan bli en kul match och en otroligt tuff match för Nadal. Tsitsipas, Coric, Norrie är väl alternativet för kvarten sen. Det är åttondelen med Ruud där högre upp som är svag. Annars är det verkligen sjukt jämnt överallt.

Och så avslutar vi med Alcaraz då jag skulle säga att han av de fyra högst seedade spelarna är den minst sannolika vinnaren. Sen är han väl visserligen den som fått bäst lottning också. Brukar gå märkligt väl ihop det där. Är du seedad etta har du en rackarns tendens att få bäst lottning. Berrettini är det som hoppat av med sin fotskada. Därför ingen seedad spelare närmast Alcaraz. Synd, den matchen hade varit kul att se även om båda är formsvaga. Nishioka håller i detta nu på att slå Karatsev. Märkligt svag, Karatsev. Allt i den här matchen är perfekt för honom. Han är bara inte bra nog. Det var nog en sjuk formtopp han hade något halvår. Han kommer inte bli så bra igen. Det ser ut som att han skulle kunna vara bättre, men tajmingen är alldeles för ojämn i slagen. Nishioka, det är nog inget som Alcaraz darrar över direkt. Och Botic eller Dimitrov i åttondelen, jättebra lottning det också. Hurkacz, Rune, eller Rublev i kvarten. Möjligen kan väl Isner också vara med och hugga. Intressant där att se om Rune orkar en vecka till. I så fall får han börja möta spelare som är runt tiostrecket på rankingen här, så får vi se hur bra han egentligen är.

Det var lottningen det. Nu kollar vi på matcherna idag och sen kanske en sammanfattning ikväll, eller vad säger ni? Vi kan sikta på det i alla fall.