Paris – tisdag

Vi ksn väl börja med några noteringar från igår. För det hinner ju hända en del under en speldag i en sån här turnering så att säga.

Och jag tycker vi börjar där det slutade. Simon, som ska lägga av den här veckan, skickade ut Murray och får därmed spela en professionell match till. Märkligt med Murray tycker jag. Han var ju lite på gång för några månader sen. Han har segat sig upp till att vara topp-50. Men nu är han ju liksom sämre än så. Okej att han inte skulle fortsätta klättra mot toppen men hur har han kunnat bli sämre igen? Jag tycker det är aningen svårt att förstå.

Mikael Ymer vidare. Visst kan man peka på att Bublik är en högt rankad spelare som är överkomlig. Att det kanske passar Ymer ganska bra. Men sånt där kan man hitta nästan oavsett motståndare. Jag skulle säga att Ymer just nu hör hemma på den här nivån och då är man bra. Då är man topp-50.

Sinner utslagen av Husler. Såg inget bra ut alls. Tycker han rörde sig dålig och var allmänt dålig. Lite formsvacka på Sinner såhär i slutet av året skulle jag säga.

Gasquet var riktigt bra mot Molcan och Molcans fyra vunna gem där var verkligen i överkant. Starkt av gamle Richard.

Musetti krossade Cilic. Ingen skräll att Musetti lyckas på det här underlaget kanske men man måste ändå notera hur bra han var. Bara han hinner med är han enormt stark och säker i spelet. Väldigt mycket säkrare än Cilic, kan man lugnt säga.

Basilashvili vann en match. Det kan låta som en skräll, men det är det inte. Han har nu slutligen tappat sin ranking och är inte topp-100 längre. Det är med andra ord dags för honom att hitta på något. För han har nio liv som spelare den gubben. Vi blir liksom inte av med honom.

Vi nöjer oss där tycker jag, och tittar till dagens matcher istället.

Riktigt fina matcher redan klockan 11. Tyvärr väldigt jämna matcher. Man vill ju helst att någon ska sticka ut så det blir enklare att välja liksom. Kvalitetsmässigt väljer man Rublev-Isner. Isner är väl kanske inte i toppform men rent generellt är det så klart för tidigt för dessa två att mötas redan i andra rundan. Isner är normalt seedad i såna här turneringar. Vill man ha publikmatchen tar man väl Coric mot Moutet. Coric i jättefin form men kanske lite sliten fysiskt. Moutet på hemmaplan på ett underlag som ska passa honom jättebra och så lite hemmapublik på det. Skulle kunna bli bra drag där. Varför ska man välja Evans-Nakashima då? Om man vill ha en jämn match, kanske. Sjukt svårt att plocka fram en favorit där.

Busta-Ramos lockar ju kanske inte sådär alldeles. Draper-Rinderknech bättre. Rinderknech alltså den högst rankade hemmaspelaren den här veckan. Men jag tror Draper är för bra där. Rätt bra odds på Draper faktiskt. Fils är en sällsynt ung fransk spelare som är på väg upp men allt är relativt. Han är 18 år gammal och börjar precis etablera sig som en vettig challengerspelare. Vem slog han för att kvala in här då? Jo, han slog ju Fognini i söndags. Returmöte nu. Det är Berrettinis avhopp som gör att Fognini får komma in här.

Dimitrov hade onekligen formen i Wien. Håller den i? Borde väl finnas goda möjligheter. Frågan är väl hur det passar honom att möta Botic som spelar så pass flackt. Kan bli dåligt med tid för Dimitrov att få igång trollandet där.

Hurkacz känns ganska osäker just nu. Mannarino är superbra inomhus, men det är väl tyvärr för hans del inte riktigt den här typen av inomhusunderlag han vill ha.

Bautista-Paul är en jämn och fin match. Kanske inte de mest sevärda spelarna. Eller de mest karismatiska spelarna, eller vad man ska säga. Jag tycker att Bautista är snäppet bättre, och hans form är nog snäppet stabilare också.

Shapovalov 1,25 mot Cerundolo. Låter som en bjudning skulle jag säga om det inte vore för det att Shapovalov är komplett omöjlig att lita på. Men det här ska han bara klara. Egentligen.

Kul att se Djokovic igen men vi får väl inget mått på var han står idag riktigt. Det blir lite konstigt spel mot Cressy så som sagt, vi får nog vänta lite för att ställa diagnos på Djokovic.

Han såg rätt trött ut i sista matcherna i Basel, Rune. Men ung, pigg och rask, det kanske räcker med ett par dygns återhämtning. Wawrinka såg lite förbättrad ut i samma turnering men håller Rune samma nivå som senaste veckorna är det ingen jämn match det där. Det hänger på Rune kan man ju säga där.

Tror Gasquet har en fin skrällchans mot Ruud. Ruud känns lite under isen, jag skulle gissa att han är rätt sliten mentalt efter att ha spelat väldigt mycket och det har också gått snabbare uppåt än jag tror han hade kunnat drömma om. Han behöver nog uppehållet bättre än de flesta. Gasquet var riktigt bra igår. Han kommer få lika mycket tid på sig idag. Jag tror han kan vinna.

Khachanov-Husler, det är väl ingen spektakulär kvällsmatch riktigt. det skulle förstås varit Sinner där istället för Husler för att schemat skulle bli optimalt. Såg fin ut mot svagt motstånd igår, Khachanov. Han ska nog klara Husler.