Paris – onsdag

Paris masters gör en sällan besviken. Sånt där har ju alltid att göra med vilken inställning man har till det hela men det är också något. Stämningen är alltid fantastisk, även på sidobanorna. Spelet är ofta väldigt bra. Där hjälper underlaget till. Den här typen av långsam hardcourt bjuder in till att tennisen ska bli högst sevärd.

Nu får vi bara se om de bra spelarna håller så vi kan få riktigt stora matcher i slutet av veckan också.

Gårdagen, den tänker jag såhär kring.

Man minns ju ofta de sista matcherna under dagen bäst. Och matchen mellan Rune och Wawrinka, den minns man. Rune var inte lika bra igår. Han har väl inder varit det sen början av förra veckan egentligen men vilken otrolig förmåga att få med sig matcher han visat. SÅ också igår. Han var trött. Wawrinka hade egentligen redan avgjort. Wawrinka hade matchbollar. Men Rune slingrade sig och fick till slut med sig matchen i ett avgörande sets tiebreak. Visst är man lite nyfiken på vad Wawrinka sa till Rune efter matchen. Det såg inte ut som att han enbart gratulerade honom utan att han snarare gav snorvalpen en liten reprimand. Kan han behöva, Rune. Wawrinka har hittat en viss nivå. Nu saknas bara en grusbana så skulle han faktiskt kunna vara rätt farlig.

Ruud imponerade. Jag såg inte matchen mot Gasquet framför mig på det sättet. Gasquet var inte ens i närheten av att hinna med. Han såg ut att vara hundra år gammal under första delen av matchen. Sen anpassade han sig lite efter tempot och borde nog vunnit andra set skulle jag säga. Han hade sina lägen. Men jag tror inte han hade vunnit matchen ändå. Ruud var rätt bra igår. Ungefär den där nivån man kan förvänta sig av honom på hardcourt.

Djokovic kändes väl lite trögstartad. Det är svårt att beskylla honom för att ha full matchträning. Det gynnar honom inte, särskilt inte i början av turneringarna. Men det var så klart ingen fara på taket. Cressy är jätteduktig men han har inte grundspelet för att kunna hota en så bra spelare.

Draper hade inget jättetufft motstånd, Rinderknech. Men han imponerade ordentligt på mig. Han är verkligen bra, Draper. Håll koll på honom.

Fognini fick revansch på Fils från kvalet i söndags. Det blir väl inte mycket mer Fogninimatch än det där. Det var struligt, stökigt, han var nervös, men han fick ändå till slut ihop det. Jag undrar hur länge han orkar dock, Fognini. Det känns inte riktigt som att det finns så mycket till utsikter för något annat än att han ska vara en medelspelare på atp-touren framöver.

Moutet skickade ut Coric. Ruskigt drag på läktarna under den matchen. Inte överraskande att den matchen blev bra faktiskt. Liten skräll att Moutet vann förstås, men rätt bra matchup för honom, bra underlag för honom, hemmaplan. Den kunde ju hända så att säga.

En som inte riktigt imponerade var Shapovalov som hade alldeles för stora problem med Cerundolo. Han har det lite svårt med stabiliteten kan man säga men den här gången fick han i alla fall med sig matchen.

Det var gårdagen, lite snabbt. Nu tittar vi på dagens matcher.

Riktigt bra odds på Draper är väl där jag först fastnar. Jag tycker han ser otroligt bra ut just nu och Tiafoe längtar nog hem lite ändå va? Amerikanerna brukar göra det såhär års. Intressant match i alla fall. Den kan man se. Eller så väljer man Tsitsipas-Evans förstås. Evans gjorde det jättebra mot Nakashima igår. Tsitsipas känns inte som mest stabil just nu. Jag ska inte säga att det luktar skräll. Inte olika som spelare men Tsitsipas mycket bättre. Det talar ofta mot skräll. Men ändå, en fin match.

Felix och Medvedev, två av världens absolut bästa spelare just nu. De vann ju 500-turneringarna förra veckan. Kan Ymer ha någon chans mot Felix? Jag tror inte det. Kombinationen av att Felix är alldeles för bra och inte gärna förivrar sig och slår bort sig. Det ska vara omöjligt. Kan De Minaur hota Medvedev? Inte särskilt sannolikt det heller.

Nishioka skulle verkligen kunna slå Alcaraz. Jag tycker man ska se den. Nishioka ska tas på allvar. Han är topp-40 i världen, han var jättebra mot Karatsev och ja, helt enkelt inte ofarlig. Alcaraz har gått in till den här turneringen med att säga att han spelar trots en knäskada. Det låter ju lite svajigt. Och kunde han förlora mot Goffin för några veckor sen, då kan han förlora mot Nishioka. Det blir spännande att se hur Alcaraz står sig säkerhetsmässigt. Man måste slå igenom Nishioka. Alcaraz är inte jättesäker just nu.

Dimitrov såg jättebra ut igår mot Botic precis som han gjorde förra veckan. Fogninis insats igår räcker ingenstans överhuvudtaget. SKa vara ett upplägg för Dimitrov det där.

Simon blir nog skickad till pension idag, men det kan vi ju ta när det hänt.

Rune klarade sig med ett nödrop igår. Det håller sällan hur länge som helst att man krånglar sig fram som han gjort senaste veckan. Samtidigt är inte Hurkacz superbra just nu. Intressant match det där. Rune kommer nog vara lite bättre när bollen är i spel.

Shapovalov var direkt svag igår. Carreno Busta missar inte i onödan precis. Borde vara helt perfekt för Busta det här underlaget. Mindre perfekt för Shapovalov. Jag förstår att många som oddsen antyder tror på Busta idag.

Nadal 1,37 mot Paul. Folk har inte skyhöga tankar om honom och det kan man väl förstå. Han ägnade sin presskonferens igår åt att prata om hur han saknar sitt barn snarare än något annat. Han är alltid värdelös i slutet av säsongen. Han är alltid värdelös inomhus. Det vore snarast en skräll om han var bra ikväll.

Moutet-Norrie, där kan det bli drag på läktarna. Och en ny spelare som jag tror passar Moutet rätt bra. Är det Moutet som är hemmaspelaren som ska bjuda på show i år kanske? Inte alls osannolikt.