Slutspelet är lottat

Knatteslutspelet rullar på. Jag vet inte om jag har jättemycket att säga egentligen. Det märks att de bästa spelarna är med. De här grusitalienarna, de spelade absolut en jätteunderhållande match mot varandra igår, men de håller liksom inte för det här. Tseng har också varit på tok för dålig. Och både Draper och Musetti har underpresterat lite. Därför möts de i en helt avgörande match ikväll om vem som ska gå vidare. Båda har fått stryk av Stricker, nämligen. Semifinaler imorgon i alla fall. Vi kör en text inför det tänkte jag.

Men nu istället. Dags att notera att det är lottat till det riktiga slutspelet.

Grön grupp

 1. Nadal
 2. Ruud
 3. Felix
 4. Fritz

Röd grupp

 1. Tsitsipas
 2. Medvedev
 3. Rublev
 4. Djokovic

Djokovic förlorade ju finalen i söndags. Det gjorde att han hamnade i den sista seedningsgruppen istället för den tredje. Men nu spelade det väl ingen roll, för det är Rublev han skulle gått om ifall han vunnit i söndags. Så de hade väl hamnat i samma ändå. Såvida det inte hade påverkat bollarna ifall det stått Djokovic på bollen i tredje gruppen, och Rublev på bollen i den fjärde gruppen. Äh, skitsamma. Men, men kan väl säga att det är lite skillnar på att få Djokovic eller Fritz i sin grupp. Det är väl för den delen också en gnutta skillnad mellan att få Ruud eller Medvedev.

Det kan se ut som att den röda gruppen är extremt mycket tuffare men egentligen så fick väl gröna gruppen den bästa spelaren i två seedningsgrupper, och den röda gruppen bästa spelaren i två seedningsgrupper. Nadal bättre än Tsitsipas, Felix bättre än Rublev. Det man får säga när man sagt det dock, första och tredje seedningsgruppen var ju lite jämnare än andra och fjärde så att säga.

Hur ser då slutsegraroddsen ut?

 • Djokovic 2,50
 • Medvedev 5,50
 • Felix 7,00
 • Nadal 9,00
 • Tsitsipas 10,00
 • Fritz 15,00
 • Ruud 15,00
 • Rublev 17,00

Folk har inte så stor tilltro till Nadal kan man väl säga och det är ju vettigt kanske. Att han skulle gå och vinna det här, knappast sannolikt. Även om han fått en lottning som kanske kittlar honom lite. Vägen mot semi är klart möjlig.

Djokovic storfavorit, ja så klart. Man ska ha respekt för hans grupp men Rublev är inget bra just nu. Och okej att han förlorar mot en av Tsitsipas och Medvedev men förlorar han mot båda samma vecka? Osannolikt ändå. Dessutom kan han räkna med en lite enklare semi oavsett om han vinner gruppen eller blir tvåa.

Vi försnackar det här i helgen men kul, det kommer det definitivt bli.