Tidig torsk för Nadal

Den första av de stora har gjort årsdebut. Och som han själv sa efteråt. Det var väl ingen katastrof, men kanske heller inte särskilt bra.

Vi kan väl ta Nadals egna ord efter matchen också.

Det är ju bättre att han är butter än uppgiven i alla fall. Sen kan man ju känna kanske att när Nadal inte tycker det är jättekonstigt att han förlorar mot Norrie, det är inte som det en gång var i alla fall.

Om själva matchen så, han försökte verkligen vinna i alla fall. Det var inte den där uppenbarelsen från slutet av förra året när det kändes som att han mest bara gick in och smällde på lite grann för att han kände att han inte kunde röra sig. Nu var det kanske lite tvärtom. Han var alldeles för passiv. Slog inte till bollen ordentligt. Han såg rejält matchotränad ut helt enkelt.

Sen är det väl det där. Är han såhär långsam nu för tiden? Eller måste maskineriet sparkas igång lite grann innan han är där han kan vara kanske? Jag vet faktiskt inte.

Han är i alla fall igång. Han skadade sig inte. Det är väl det vi får ta med sig.

Och så måste det sägas. Jag har sett båda Norries matcher hittills i United cup. Han krossade först De Minaur och sen slog han Nadal helt rättvist. Han ser otroligt bra ut här i årsinledningen, Norrie. Han ska nog inte riktigt ignoreras längre i de stora turneringarna.