Tillbaka till verkligheten för Rune?

Då var han en vanlis igen, Rune, eller? Det ska vi inte slå fast nu riktigt. Men man kan väl säga att det är rätt ovanligt att Djokovic, Alcaraz, Medvedev, Nadal och grabbarna torskar mot Nishioka i alla fall.

Tyvärr är klippet bara på första set. Vi ska se om jag kan byta till ett bättre snart. Det setet vinner Rune, men utan att imponera. Han får med sig alla viktiga poäng, men Nishioka har egentligen spelet. Vilket sen också ger utslag. Nishioka vänder och vinner matchen fullt rättvist och ganska enkelt i tredje.

Jag tycker matchen sammanfattar just det jag hela tiden säger om Rune otroligt bra. Man vet inte. Det går inte riktigt att urskilja vad det är som gör honom bra. Det går inte att riktigt bedöma vad han vill göra. Och det är otroligt svårt att avgöra hur bra han är.

Han fick ju inte vinsterna i Paris gratis direkt. Men under hela hösten, och även så här i efterhand. Jag förstår fortfarande inte riktigt. För han såg jättebra ut, men var han verkligen så överjävligt bra att han skulle vinna alla de där matcherna? Jag får fortfarande inte ihop det. Jag inser faktum, men jag kan inte backa upp det med hur det såg ut.

När man nu under morgonen såg att han helt enkelt bara var sämre än Nishioka i bollandet, och att hans serve inte riktigt bet när någon kunde läsa in den. Den känslan blir ju inte svagare direkt.

Nu ska man inte övertolka det här. Nishioka är inte värdelös. Det här var Runes första match för säsongen. Han är väldigt ung fortfarande, Rune. Man kan inte förvänta sig att han är en maskin.

Men såhär då. Jag kan ge er en utmaning. Titta på klippet. Tänk efter. Och försök komma fram till vad det är som gör Rune så sjukt bra. Han är rätt bra på allt. Men därifrån till att vara en av de absolut bästa i världen, det är ändå ett litet steg. Ett steg som jag kanske egentligen tror att han ännu inte tagit. Det kan ha varit något magiskt över hösten, och att han nu ramlar tillbaka lite. Men det återstår att se. Vi ska inte dra alla växlar på en enda match.