Djokovic, Medvedevs tröja, med mera

Lite pliktskyldigt kanske men det var ju en massa av världens bästa spelare i elden under tisdagen i Adelaide. Och vi var överens om att vi skulle titta till det idag så då ska vi ju göra det. Sen kan det väl diskutera hur mycket det här lärde oss, eller vad säger ni?

Det intressanta, om jag får avgöra, är väl kanske egentligen att Felix, Rublev och Rune redan är utslagna ur turneringen. Tre spelare som jag tror på olika sätt kan få det svårt i år. Rublev, där är det väl mer att det kommer vara trångt om platserna i toppen. Rune, ja ni vet hur jag tänker. Och Felix, han har ju liksom börjat nosa på topp-5 rankingmässigt. Är han så bra verkligen? Möjligen inte nej. Nu ska man inte dra växlar på en turnering. En rätt meningslös sådan. Det säger väl allt egentligen att man kör turneringar två veckor i Adelaide. Man arrangerar inte för att man vill arrangera bra, viktiga turneringar. Det är på spelarnas villkor det här. Det här är turneringar som handlar om att spelarna ska matcha igång sig. Riktiga tävlingsmatcher, absolut, men det är förberedelse inför Australian Open. Ingen bryr sig jättemycket om hur det går.

Djokovic, det var väl inga konstigheter. Där tycker jag väl det är mest fascinerande att Lestienne nått atp-touren. Det är så otroligt osannolikt. Ni vet att han har hunnit med att vara avstängd för läggmatcher va? För fem år sen, var det väl någonting, blev han avstängd ett drygt halvår. Han blev inte avstängd för att ha lagt sig själv, utan för att ha arrangerat läggmatcher, något som är lite komiskt. Nu är han alltså inte dömd för några egna läggmatcher så jag ska verkligen inte anklaga honom för något med någon slags säkerhet i tonen men ni vet att jag följt odds i massor av år och skulle jag plocka ut fem spelare som förmodligen varit inblandade i flest läggmatcher hade jag definitivt tagit Lestienne som en av dem. På den tiden var han heller ingen jättebra spelare. Jag vet inte om jag tycker han är så superbra nu heller, men han har på något outgrundligt sett lyckats bli rankad på plats 65 i världen nu som 30-åring. Udda fågel kan man säga i alla fall.

Medvedev, det är precis en sån där tröja han ska spela i. Den ska vara tajt kring halsen. Det ska se riktigt oskönt ut. Då är det som det ska. Det ska vara precis lagom jävligt. Då är han som bäst. Inget bra att spela ett drygt jämnt set mot Sonego men jag tycker moralen såg rätt bra ut på Medvedev, och det är väl det viktiga.

Murray var också i elden och förlorade. Jag tror faktiskt inte han kommer orka hela den här säsongen. Avslutar han efter Wimbledon? Skulle inte förvåna mig. Även om det så klart absolut inte är något att skämmas över att spela jämnt men förlora mot Korda. Det är snarare ganska bra av honom. Men det är väl just det. Utsikterna för honom känns begränsade.

Edmund tillbaka, kul! Tycker absolut ingen.