Bra men sämre lottning för Ymer

Nu är det kvaldags! Australian Open är alltså på gång. Och vi har som alltid numera svenskt med. Elias Ymer är inte jättelångt ifrån att komma in i de här turneringarna nu, men som bekant. Han har rackarns svårt att ta det där sista så viktiga steget för att bli topp-100 och därmed komma in i slamsen.

Han är ju lite av en lottningsspecialist, Elias Ymer. Han brukar nästan utan undantag få sjukt bra lottningar i de här kvalen. Den här gången är lottningen också jättebra, men kanske inte sådär optimal som den normalt sett är för honom. Här finns det ändå något att peka på som inte är helt perfekt.

Hardt som inledning. Han är inte värdelös. Framför allt så har han hardcourt som sitt främsta underlag. Ymer brukar i princip bara möta grusspelare i dessa kval annars. Men nu har han faktiskt fått hardcourtspelare på sin del. Hardt ska han slå dock. Han är en medelspelare på challengertouren och såna spelare ska Ymer slå.

Furness och Hsu är på precis samma nivå som Hardt. Runt 200 i världen. Inte på övre halvan av det här kvalet. Spelare som Ymer ska slå.

Men sen kan det bli lite värre. Ymer kommer inte vara favorit i kvalfinalen.

För matchen högst upp där, den går mellan två spelare som under senare år ofta varit topp-100. Gerasimov har varit skadad massor och borta länge men han var topp-100 med marginal för något år sen. En ren hardcourtspelare också. Gaston är precis på gränsen till topp-100 men var för bara några månader sen topp-100 med marginal. Gerasimov saknar matchträning så Ymer får räkna med att det blir Gaston och i den matchen är han som sagt inte alls favorit utan den blir troligen för tuff för honom. Känns som en motståndare som kanske passar Ymer lite dåligt också.

Kvalfinal ska han klara. Men det behövs en bra prestation och kanske lite flyt för att kvala in den här gången.