Lottningen – Andra kvarten

Vi kör på. Som sagt, Australian Open lottningen i fyra delar idag, en för varje kvart. Ni hittar alla delar på startsidan, vamosrafa.se.

Tsitsipas och Felix är de som förväntas chefa på andra kvarten. De är alltså på samma halva som Nadal och Medvedev. Ruud är ju högst seedad på den andra halvan, men han är ju måttligt relevant om man ska vara ärlig. Det som istället är relevant är att Djokovic hamnade på den undre halvan. Han är alltså inte på samma halva som Medvedev. Med andra ord, de två favoriterna kan mötas i final trots att ingen av dem är toppseedad.

För Tsitsipas del är det väl absolut ingenting som oroar inledningsvis. Svaga oseedade kort nära honom och Botic är en av de svagare seedade spelarna i fältet. Att Tsitsipas når åttondel, den känns faktiskt klappad och klar skulle jag säga.

På samma åttondel finns Sinner, de två kan alltså mötas i just åttondelen. Jag tycker Sinner också dragit en bra lott. Musetti som seedad spelare, rätt bra tycker jag och bland de oseedade hittar jag faktiskt ingenting där. Flera spelare som är långt ifrån sin högsta nivå där med Edmund och Harris i spetsen. Jag tror rätt starkt på Tsitsipas mot Sinner i åttondelen och det känns väl ganska vettigt. En bra, stark match. Varken bra eller dålig lottning för någon av dem att möta varandra. Det är vad man kan förvänta sig för att kunna gå till kvarten i en slam, typ.

På den andra åttondelen på denna kvart har vi Felix som högst seedad spelare. Lite oklar form på honom. Eller man kanske snarare kan säga att hans nivå från i höstas var oklar såtillvida att han kanske inte var så bra riktigt. Han behöver nog komma upp på den nivån ganska snart igen för att man inte ska säga att det var en formtopp på honom i höstas. Pospisil i första är enkelt men sen Wawrinka i andra, mardrömslottning. Wawrinka blir lite bättre hela tiden just nu vad det känns och jag tror verkligen inte han känner sig underlägsen Felix. Inga inbördes möten mellan dem men jag skulle säga varning spelstilsmässigt för Felix. Han vill ha det rakt och enkelt. Wawrinkas vinkelslag, det där kan bli problem för Felix när han tvingas snurra nere i hörnen. Cerundolo som andra seedade spelare på den lilla delen är ganska svag. Så nyckelmatchen där kring vem som ska gå till åttondel är definitivt Felix-Wawrinka.

Norrie är lite av min outsider i turneringen. Dels innan lottningen men definitivt nu efter lottningen skulle jag säga. Enkelt till att börja med. Coric är inte ofarlig men det känns heller inte som att han har formen som han hade under sensommaren förra året. Och sen Felix och Tsitsipas/Sinner för att nå semi, där det i teorin skulle kunna vara en ovan spelare om Medvedev skulle floppa på den första kvarten. Jag tycker vägen fram känns klart möjlig för Norrie. Han är i toppform. Det ryktas att det kanske kommer gå extra snabbt i Australian Open i år. Han är förmodligen kanske inte favorit varken i åttondelen eller kvarten här, men han har en bra chans.

Det var den kvarten det. Nu börjar vi ladda för den undre halvan.