Lottningen – fjärde kvarten

Så ska vi sy ihop detta. Fjärde kvarten av Australian Open-lottningen.

Ingen toppspelare på den här delen, kan man väl på något sätt säga. Inte särskilt troligt att vinnaren kommer komma ut härifrån. Men för den sakens skull inte alls ointressant. Många riktigt bra spelare som här får en lite extra bra chans att gå till semifinal.

Tittar man på oddsen här på Bethard så är Fritz favorit till att vinna den här kvarten, så vi kan väl börja med honom. Basilashvili är förmodligen sämst i startfältet. Visst har han alltid varit ojämn men numera kan han inte spela alls. Popyrin i andra rundan förmodligen. Formstark, Popyrin men definitivt för dålig ändå. Kecmanovic som första seedad motståndare. Fritz har fått en rätt fin lottning inledningsvis och eftersom han sluppit alla toppspelare på samma kvart också, grym lottning för honom totalt sett.

Ruud andraseedad och visst kan han gå en bit här. Machac är inte talanglös och skulle faktiskt kunna hänga med Ruud skapligt men han är ändå helt oetablerad på atp-touren så att störa Ruud i en match över fem set, otroligt. Brooksby i andra, man kan ju hoppas att Brooksby är i bra skick. Då kan han definitivt slå Ruud på hardcourt men ni vet va, amerikanerna har ofta problem utanför USA och för Brooksby är det nog värre än det varit för någon annan. han kan knappt spela på andra ställen. Davidovich som första seedad motståndare för Ruud, en kanonlottning. Kanske mer troligt att det blir Bublik eller mest troligt, Paul där. Spelare Ruud kan förlora mot, men jag tycker han fått en god möjlighet att gå till åttondelen i alla fall.

Där det sen kommer bli tufft för honom. För sextondelen ovanför Ruud där, den är ett getingbo. Berrettini är på väg tillbaka, men har en bit kvar. Annars hade det här varit en supermöjlighet för honom att gå till både kvart och semi. Oklart om han är så bra nu, men ja, läge. Kokkinakis så klart, bra form på honom här i början av året. Bautista så klart också. Alla de där tre är högaktuella och den av dem som lyckas kommer sen också ha en jättechans i åttondelen.

En del kvar, den med Zverev och där är det ju som ni kanske sett inget vidare just nu. Det kommer ta tid innan han hittar någon slags nivå igen. Lottningen är bra dock. Alla spelarna på hans sextondel är mer eller mindre svala just nu så Zverev i åttondel mot Fritz, den känns trolig, och en fin match i så fall.

Då var vi klara. Nu har vi ett par dagar att ladda. Sen kör vi natten mellan söndag och måndag.