Inför torsdagens spel

Regnfritt väntas under torsdagen. Men rackarns kallt. 16-17 grader någonting. Snudd på osannolikt med tanke på att spelet stoppades för värme så sent som igår.

Godbitarna, de ska vi ta lite snabbt här, för vi är ju aningen sent ute.

03:00 Rod Laver Arena – Ruud-Brooksby 1,30-3,45 Bethard

Det här är faktiskt lite av en godbit tycker jag för kanske skulle Ruud kunna få bekänna färg här.

Man kan stångas hur länge som helst i princip i frågan om hur bra är Ruud? Hur stabil är han på hardcourt? Var förtjänar han att vara rankad och seedad? Det jag tror alla kan enas om är att han är en extremt svag toppseedad spelare. Jag kan inte minnas när det senast fanns en toppseedad spelare som är så svag, och har en så obefintlig chans att vinna turneringen.

Problemet för Brooksby är att han har noll stabilitet. Han har i princip inte presterat någonting utanför Nordamerika, och man vet helt enkelt inte riktigt var man har honom. Därför är det svårt att riktigt bedöma hans möjligheter här.

Man kan vända matchen åt båda hållen tycker jag. Brooksby har fantasin och verktygen för att få bort Ruud från det malande han vill ha. Men kanske ännu mer kan man tänka att Ruud är så stabil, så noggrann, och ger bort så lite att det kanske inte spelar någon roll hur mycket Brooksby försöker trolla till spelet här. Ruud är nog lite för tung och bra ändå. Men ändå, spännande match mitt i natten tycker jag.

11:00 Margaret Court Arena – Murray-Kokkinakis 2,40-1,58 Bethard

Tufft eller inte tufft motstånd för Murray? Jag är nog mer åt det första. Om man inte slagit en seedad motståndare i första omgången, som oseedad spelare alltså, får man räkna med tufft motstånd i omgång två då det ska vara en seedad spelare på andra sidan nätet. Men nu slog ju Murray en högt seedad spelare i första rundan vilket gör att han var garanterad en oseedad motståndare här. Och bland de oseedade är Kokkinakis förstås en ganska svår nöt.

De har inte mötts sen 2015 då Murray vann i Davis Cup, tre raka då. Den matchen säger ju inte jättemycket kanske. Murray var på sin topp, Kokkinakis var 18 år gammal.

Det positiva för Murray är att han kommer kunna hantera Kokkinakis serve, och rent spelstilsmässigt skulle jag säga att det här nog kan vara rätt bra för Murray. Kokkinakis servefördel kommer finnas där, men matchen kommer avgöras när bollen är i spel och där är väl Murray bättre, eller? Med en liknande insats som den mot Berrettini skulle jag säga att han har en jättemöjlighet. Det borde passa honom detta.

08:00 Kia Arena – Rune-Cressy 1,16-5,25 Bethard

Jag vill ha med den här också för jag tycker det är lite spännande med Rune. Bombsäker i första matchen, och det borde väl räta ut frågetecknen men jag vill ändå se en stabil insats till.

Här ett så motsatt motstånd som det är möjligt skulle jag säga jämfört med Krajinovic som Rune hade i första. Cressy har än så länge inte varit någon jättedödare precis under sin tid på atp-touren. Servekanoner är ju faktiskt sällan det. Men man ska nog ha med sig att Rune ännu inte hunnit möta så jättemånga såna här motståndare, och att det blir så mycket serve och retur som det blir i den här matchen, kanske att det inte kommer passa honom optimalt. Men som sagt, Cressy är sällan ett hot mot de bästa, och Rune ska vara på tok för bra.