Inför lördagens spel

Vi tar godbitarna en dag till. Sen från åttondelarna så kör vi text om alla matcher inför dem.

Tredje omgången på undre halvan ska spelas under lördagen. Här har vi det jag tycker man kan titta extra på.

05:00 Rod Laver Arena – Bonzi-De Minaur 3,90-1,25 Bethard

Nu måste man ju börja hålla koll på De Minaur här, kan vi få en hemmaspelare i kvarten kanske? Så kan man ju tänka men det är nit. Han möter vid vinst här Djokovic i åttondelen. Med tanke på hur öppet det är överallt i lottningen så får man väl säga att en lottning knappt spelat såhär stor roll förut. Om De Minaur varit på övre halvan hade han definitivt haft chans att gå till final. Nu är hans max åttondel. Det måste kännas frustrerande.

Ingen given seger här dock.

Bonzi har liksom segat sig upp till topp-50 på något sätt och frågan är om han inte till och med är lite bättre än så. 26 år gammal och när man lägger till att han var på challengertouren för bara något år sen, man måste säga att han blommar sent. Vilket känns lite konstigt egentligen. Han har en väldigt modern spelstil, han behärskar den bra, han borde kanske slagit igenom tidigare kan man tycka.

Bonzi är offensiv. Egentligen inte på att malande sätt utan han gillar att attackera och avgöra poängen på ett eller två slag. Exakt så som man ska göra mot De Minaur.

Spelstilsmässigt talar det för Bonzi. Men De Minaur är bättre och på det är han förstås favorit. Lite väl stor favorit på oddsen kan jag tycka.

09:00 Rod Laver Arena – Djokovic-Dimitrov 1,15-5,50 Bethard

Är den här intressant? Ja, jag skulle nog säga det.

Man måste väl i någon mån ändå ta Djokovic skada på allvar som han tjatar om den. Han kommer troligen komma in med något slags gips för att markera hur dåligt det är.

Men också, Dimitrov är en av de spelare som verkligen imponerat under den här turneringen. Och om Djokovic skada skulle förvärras så han får svårt att röra sig så är Dimitrov en av de spelare som är bäst på att flytta runt sin motståndare.

Någon jättedödare är han emellertid inte, Dimitrov. 1-9 mot Djokovic, exempelvis. Han vann på grus i Madrid, kan det varit blått grus då till och med 2013? Oftast är han i alla fall helt chanslös.

09:00 Margaret Court Arena – Murray-Bautista 3,70-1,28 Bethard

Synd att inte en av kvällsmatcherna startar klockan 11 imorgon. Rejäl risk att de spelas samtidigt alltså. Men det är väl den här man kommer se va? Om nu inte Dimitrov börjar ha något på gång mot Djokovic.

Minns ni att det var Bautista som avslutade Murray karriär för fyra år sen? Så var det. Murray skulle lägga av efter Australian Open och det var Bautista han förlorade mot i en femsetare i första rundan. Sen kom han som bekant tillbaka och nu är han här med sin bästa chans på många år att hitta på något i en slam.

Men frågan är väl. Murray. Klarade han verkligen matchen mot Kokkinakis? Tydligen var han tidigt på plats idag för att träna typ åtta timmar efter att han slog in matchbollen mot Kokkinakis. Det är inga större problem med stridsmoralen, skadad var han inte mot Kokkinakis och hur ofta klappar Murray ihop rent fysiskt så han inte orkar? Händer inte särskilt ofta. Jag väljer att utgå från att han klarat att återhämta sig.

Sen tror jag tyvärr att Bautista både är för bra. Och att han inte passar Murray något vidare, det är rätt enkelt att säga av deras senaste matcher men ännu enklare att säga sett till spelstilarna. Bautistas flacka spel är riktigt dåligt för Murray. Murray hamnar under press lite hela tiden och det utan att Bautista behöver ta några risker.

Jag tror inte alls att det här kommer gå för Murray men som jag hoppas. Mest av allt hoppas jag att det åtminstone blir en ordentlig match.