Alla hot borta för Djokovic

Tur ändå att benet klarade en match till. Som Djokovic sa efter förra matchen, eller om det var matchen innan. Skadan känns riktigt dåligt. Gud får avgöra om det funkar eller inte. Gud måste varit på rätt bra humör idag för spelar man sådär när man har en rejäl skada i ett ben. Ja, då…är något konstigt.

Han är förstås inte skadad. Det är som att han gått i barndom lite grann. Ni som varit med länge minns. Hur jag tidigt i karriären skrev så mycket om hans helt overkliga vilja att lika hjälte. Det var liksom inte värt att vinna om han inte bröt minst ett ben under matchens gång men ändå till slut lyckades klara sig igenom. Det där jobbade han bort under många år, men nu kanske det är lite grann på väg tillbaka. Det gör väl kanske inte att man gillar honom mer riktigt. Det var någon i vår kära facebookgrupp Tennisen som efter någon match berättade att Djokovic bara kunde röra sig över halva banan och att det här aldrig skulle räcka. Det är givetvis påhittat. Jag tror inte hans skada är från grunden påhittad. Det är säkert något som oroar honom lite. Men han är som sagt givetvis inte skadad på riktigt. Sen ska jag inte utesluta att han skadar sig, eller försöker framställa det som att han skadar sig på riktigt i någon av de tre sista matchen. Men just nu finns det i alla fall inga problem. Riktigt bra spelade han idag också. De Minaur är kanske ingen mardrömsmotståndare för honom riktigt men fortfarande, det var riktigt bra idag.

Vinsten var heller inte det enda som var bra för Djokovic idag. Innan hans match började så hade Rublev besegrat Rune i en match som faktiskt var riktigt dålig spelmässigt skulle jag säga. Man förväntade sig att det skulle vara turneringens match men bra var väl det sista det var. Det gick snabbt i alla fall. En femsetare som gick till supertiebreak som spelades på 3,5 timme. De drog inte ut på lidandet så att säga. Ett lidande måste det såhär i efterhand vara för Rune i alla fall. Först räddade han själv matchbollar, en av dem med en helt otrolig backhandspassering. Sen hade han själv matchbollar i matchens sista gem. Ovanpå det hade han 5-0 i supertiebreaket men han tappade. Lite nervös, lite för passivt, lite för dåligt. Och Rublev var väl till slut den som vågade lite mer. Det är verkligen påfallande hur mycket som handlar om att våga numera. För 10 år sen vann man avgörande poäng på att vårda dem. Så är det inte längre. Nu vinner väldigt ofta den spelare som vågar mer. Och det där gråter nog inte Djokovic över direkt. Rune var kanske den mest kapabla spelaren kvar i fältet och Djokovic förlorade ju som bekant mot honom i höstas. Djokovic och Rublev har faktiskt bara spelat tre matcher. 2-1 för Djokovic som vunnit enkelt i slutspelet två år i rad medan Rublev vunnit deras enda riktiga atp-match, i Belgrad i somras. Om nu en match i en 250-turnering räknas som en riktig match för såna här spelare.

På tal om bra saker för Djokovic. Paul skickade ut Bautista i fyra set. Bautista ett av väldans få kvarvarande hot mot Djokovic. Nu när Rune också är borta så kanske Bautista till och med var det sista hotet. Jag såg inte den så har inte mycket att bidra med men det är ju inte ovanligt det där. Paul är rackarns bra på att få med sig matcher mot spelare som är ungefär lika bra som honom.

Och så är Shelton i kvarten vilket är helt otroligt sett till att han slutade skolan först i somras och då i princip inte hade någon ranking. Nu blir han topp-50 i världen nästa måndag oavsett hur det går i kvarten. Och eftersom Djokovic möter Rublev i den ena kvarten, då förstår ni att det är Paul som Shelton möter i den andra. Shelton har alltså en dunderchans att gå till semi till och med. Obruten genom hela matchen idag mot Wolf men ändå jätteilla ute. Det var tiebreak i fjärde set. Sen rann Shelton ifrån i skilje. Hans serve är verkligen väldigt bra. När han blir stor och kanske lite starkare kommer han vara en servekanon. Ganska medelmåttig i spelet idag egentligen men när man har den där serven att luta sig emot, då behövs det verkligen inte så jättemycket.

Det var dagens matcher det. Kvartarna på övre halvan kommande natt och morgon. Vi hörs senare inför det.