Inför första kvartarna

Då ska vi skramla fram de två första semifinalisterna.

04:00 Khachanov-Korda 2,15-1,76 Bethard

Kanske inte den kvarten man hade gissat inför turneringen men samtidigt, när man jämför med några av de andra spelarna som är kvar så, det är två miniskrällar det här. Inte mer.

Vad tror vi här då?

Jag tror Korda vinner. Vi kan väl börja där. Han har slitet i sina två senaste matcher. Det är väl det som talar emot honom. Khachanov borde rimligen vara fräschare men visst känns han som en rätt energisnål rackare, Korda. Om han inte är skadad så tror jag absolut han kommer orka.

Khachanov har den större kraften. Men hur ska han över tid kunna panga bort Korda? Jag skulle säga att det här är en väldigt jobbig matchup för Khachanov. Korda kommer hålla trycker på honom och så fort han har läge också pressa honom. Så vill inte Khachanov ha det. Det är viktigt för honom att få bra lägen för att då slå igenom sin motståndare. Men jag tror att det kommer bli rätt mycket längre dueller här och där är Korda verkligen mycket bättre.

Ska man ta fram en sak som ändå talar för Khachanov så är det att när han väl är bra, då kan han vara väldigt bra. Nu har han inte behövt besegra några alldeles för bra spelare i den här turneringen men han kan knappast göra mer än att vinna. Han kan ha prickat formen ordentligt. Och då har han varit farlig för några av de bästa spelarna i världen tidigare.

10:30 Tsitsipas-Lehecka 1,15-5,75 Bethard

Jag skulle nog säga att Lehecka ändå är den största skrällen i kvarten. Visst är det konkurrens där från Sjhelton men att Shelton har kapacitet har vi vetat. Att Lehecka är i kvarten, det är konstigt. Han var bra i höstas och kändes som en trolig atp-spelare i år men det här, det är liksom något annat.

Men Tsitsipas, han kommer ju inte gå i den här fällan. Hur man än vänder och vrider på det så är Lehecka definitivt i form, och han är väl bättre än sin ranking, men därifrån till att bråka med en supernoggrann Tsitsipas, det kommer liksom inte att hända. Tsitsipas kommer heller inte bjuda in till det rena, fina spel som Lehecka vill ha, och som Felix serverade honom på silverfat.

Jag tror inte att den här matchen blir ett dugg spännande faktiskt. Spänningen får komma längre fram, kan man hoppas.