Inför semifinalerna

Är det verkligen bara jag eller känns det lite, lite avslaget? Vi får väl se om vi får upp pulsen nu när det är dags att försnacka semifinalerna.

04:30 Tsitsipas-Khachanov 1,40-3,05 Bethard

Det här är så klart ingen dålig semifinal. Eller, ja, Tsitsipas ska väl vara en utmanare till att gå till semifinal i en Grand Slam-turnering. Den här gången har han känts smått given som semifinalist nästan hela vägen. Det säger väl en del i om var tennisen precis just nu har landat. Och Khachanov. Ingen kan säga något annat än att han är en kapabel spelare, men det ska också sägas att om han eller någon på hans nivå gått till semi i en slam för några år sen, då hade det setts som en superskräll. Faktiskt två raka semifinaler i slams för Khachanov. Han var i semi i US Open senast också. Då hade han Ruud i semifinal. Det var väl egentligen en bättre chans än den han har nu. Men självklart, detta är också en jättechans för honom. Tsitsipas är en tydlig favorit, men är man i semifinal i Australian Open, då ska man normalt räkna med något värre än Tsitsipas.

5-0 i inbördes möten för Tsitsipas och jag kan inte komma runt att Khachanov väl är definitionen av en drömmotståndare för Tsitsipas. Det absolut viktigaste för Tsitsipas är att motståndaren i någon mån, på något sätt, är slarvig. Det näst viktigaste är att motståndaren har en mer eller mindre chansartad spelstil. Man kan väl lugnt säga att Khachanov sätter bockar i båda de där rutorna.

Så det går lätt att förstå att Tsitsipas har fem raka segrar. Man ska så klart också kasta in att han är, och i ett gäng år nu, varit den klart bättre spelaren av dem.

Så kvalité och spelstilar är på Tsitsipas sida.

Det kan låta enkelt. En given seger då?

Ingenting kunde vara mer fel. För det finns ytterligare en parameter.

Och det är det där jag skrev högre upp. Khachanovs kapacitet. Han är 20 i världen just nu. En bra ranking för honom sett till var han varit de senaste åren. Han blir 13 på måndag om han torskar här. Om han vinner blir han delad tia, samma poäng som Hurkacz i så fall. Inte första gången han är topp-10 dock. Han var åtta som bäst, och det var då den där hösten när han vann Paris som låg bakom det.

Men kapaciteten alltså. Normala spelare som är runt 20 i världen, de har sin nivå, men det händer liksom sällan något spektakulärt. Cilic, Busta, Tiafoe, Coric, De Minaur, de där. Man vet vad man får. Jättebra spelare, men det finns begränsningar. Khachanov är en rackare som har ett otroligt långt spann mellan när han är dålig och när han är bra och när han är som bäst och nu när han varit riktigt bra i den här turneringen är det viktigt. För man vet inte riktigt hur bra han är. När han varit som bäst har han slagit Djokovic liksom. Så nivån för att slå Tsitsipas finns någonstans därinne, det är bara det att det på något vis krävs mer för att Khachanov ska vinna. Det krävs att han är väldigt nära sin topp. För Tsitsipas är det högst troligt att det räcker med en ganska ordinär dag.

Vad blir det för spel då? Ja, det blir väl helt enkelt Khachanovs kraft och pangande mot Tsitsipas noggrannhet. Jag tror det kommer kännas lite som att Tsitsipas går och väntar på att Khachanov ska implodera tillräckligt många gånger under matchen och troligen lär han väl också göra det.

Jag tror att Tsitsipas på ett eller annat sätt vinner matchen men knappast utan motstånd.

09:30 Djokovic-Paul 1,05-10,75 Bethard

Ja ni, vänner. Vad ska jag säga? Det är ingen match. Jag kommer inte lura någon. Inte försöka lura någon. Ingen, verkligen ingen, hade brytt sig om den här matchen ifall den varit första omgången av en mastersturnering. Man hade sagt att Paul är en rätt bra oseedad spelare, men inte en spelare som på något sätt oroar Djokovic.

Paul var riktigt bra mot Shelton. Han hade knappt några missar. Men här möter han motståndaren som spelar ungefär som honom, men som till skillnad från honom är den som gjort det bäst genom alla tider.

Djokovic får nog hitta på en ny skada för att det här ska kunna bli något. Titta bara på oddsen. Det ska inte vara såhär i en semifinal i en Grand Slam-turnering.