Inför måndagens Rotterdam-matcher

Ett löfte är ett löfte. Vi ska gå igenom dagens matcher i Rotterdam även om man ska säga det. Jag sa att vi skulle behandla turneringen som en mastersturnering här på bloggen igår. Det ska vi. Men det är inte en mastersturnering. Därför, måndagen och delvis också tisdagen är inte något som liknar en masters. Det är klart färre matcher då detta är en 32-lottning.

Kanske få matcher, men dåligt är det definitivt inte.

13:00 Gasquet-Carreno Busta 3,00-1,37 Bethard

Ganska olika de här två, eller vad säger ni? Brukar kunna bli kul när olika spelare möts. Carreno Busta är själva prototypen för en tennismaskin. Det är inte kul, inte spännande, det är rakt och enkelt, men bra är det så klart. Gasquet, det är inte mycket tennismaskin över honom ändå. Om han haft någon procents maskin i sig hade karriären nog blivit en annan. Uppe på topp-50 igen förresten, Gasquet. Otrolgit imponerande måste jag säga. Det kändes verkligen som han var på väg att falla ifrån för ett par år sen men han har rest sig.

Gasquet vann i Auckland, stor framgång så klart, men i övrigt en rätt svag säsongsstart. Carreno Busta har öppnat sömnigt med bara två turneringar och på dessa två en enda matchvinst.

2-0 för Busta i inbördes möten och det känns väl rimligt. Det behöver inte vara fel för Gasquet att möta en robot men kanske inte den typen av robot som Carreno Busta är. För Carreno Busta kontrar med längd och tryck och för Gasquets del blir det svåra att han i den här matchen riskerar att hamna lite för långt bak i banan. Och att stå och trolla ett par meter bakom baslinjen mot någon som inte missar, det är sällan det bästa.

Carreno Busta behöver inte tänka på något. Gasquet behöver tänka på att försöka ta sig så långt in i banan som möjligt för att kunna komma igenom Busta.

15:00 Dimitrov-Karatsev 1,32-3,25 Bethard

Också en ganska kul matchup tycker jag. Tacksamma spelare, Gasquet och Dimitrov. De bygger liksom upp för att matcher inte ska bli ointressanta.

Precis som i första matchen, de har inte mycket gemensamt de här två.

Dimitrov med all sin variation, ofta alldeles för mycket variation. Mor Karatsev med sin obefintliga variation.

Här tycker jag det är klar fördel Dimitrov på spelstilarna. Karatsev vill ha ett så rakt och enkelt spel som möjligt. Dimitrov serverar raka motsatsen. Om Dimitrov bara ser till att hålla variationen igång kommer Karatsev slå bort sig. Karatsev på väg ut från topp-100 förresten så man får också säga att Dimitrov är den klart bättre av de här två numera.

19:30 Wawrinka-Bublik 1,86-1,95 Bethard

Dagens självklara huvudmatch. På papperet i alla fall.

Redan spelat mot varandra en gång i år de här två. Wawrinka vann i United cup.

Är Wawrinka en bättre spelare än Bublik då? Jag tycker nog egentligen det. För jag tycker verkligen att Bublik är både överskattad och överrankad. Jag tror han kan komma att få en ganska tuff säsong. Eller ja, det beror väl på. Det är uppenbart att han inte riktigt är i form, men han kämpade verkligen i Montpellier och skulle han ha den inställningen när han väl hittar formen, då kan det bli rätt giftigt. Återstår att se om han orkar engagera sig här också.

För Wawrinkas del så, jag vet inte vad som är hans planer framåt faktiskt. Men det känns väl som att det kanske måste börja gå lite bättre för honom för att han ska orka långsiktigt.

Väntad matchbild? Om Bublik spelar riktigt bra offensivt kan det bli jobbigt för Wawrinka men det troliga är ändå att Wawrinka får styra spelet lite grann och när han börjar vinkla ut Bublik i hörnen, det där är inget Bublik gillar överhuvudtaget.

Starka servare båda två. Framför allt Wawrinka men även delvis Bublik är svaga returnerare. Så lite risk kanske att det kan bli lite halvtråkigt, dåligt spel.

21:30 Goffin-Barrere 1,64-2,25 Bethard

Det blir lite svindlande ändå när man minns att Goffin var topp-10 i världen under något år. Han hade inte varit det nu med den spelstyrka han hade då så att säga.

Lite grann har han återhämtat sig i alla fall spelmässigt efter att ha varit helt värdelös under något år. Nu är han i alla fall en topp-50-spelare skulle jag säga och det ska väl räcka här. Även om Barrere visade fin form förra veckan och även i kvalet här men nej, Goffin ska vinna matchen. Han är överlägsen när bollen är i spel.