Inför onsdagens matcher

Det är en smått fullsmetad tennisdag som vi har framför oss. Vi brukar kanske inte göra det på onsdagar, men vi gör det i alla fall. Vi tittar till dagens godbitar och spånar lite kring dem.

12:30 Marseille: M.Ymer-Albot 1,28-3,80 Bethard

Spännande ändå att Ymer ses som en komplett given vinnare av den här matchen. Hur rimmar det med verkligheten egentligen? Inget bra skulle jag säga.

Ymer var svajig i Rotterdam. Han var illa ute två gånger om i kvalet och förlorade mot Griekspoor. Det var inte spelmässigt jättedåligt, men det var inte heller imponerande. Samtidigt, samma vecka, spelade Albot i Delray Beach och gjorde sin bästa turnering på länge. Han slog Paul enkelt och pressade sen Kecmanovic i semin. Båda två spelare som är långt ovanför Ymers nivå.

Sen är det klart att det inte är något plus för Albot att byta världsdel att spela i på bara några dagar samtidigt som Ymer hållit till i Europa länge nu. Men samtidigt kan man väl säga att Albot inte direkt är någon bekväm spelare. Han har kuskat runt till världens alla hörn i 15 år eller nåt åt det hållet. Att byta en atp-turnering mot en annan, för honom är det nog rätt behagligt jämfört med att åka till någon challenger i Långtbortistan.

Hur blir det då?

Inga inbördes möten. Men kanske inte den bekvämaste av motståndare för Ymer. Albot är en tråkig rackare som visserligen är mer offensiv än defensiv egentligen även om man kanske inte kan tro det. Men han spelar balanserat. Han har noggrannheten som den stora biten i sitt spel och han går alltid hela vägen. Det är väl ungefär det där som Ymer inte vill ha på andra sidan nätet. Han vill ha osäkerhet, slarv, och dumhet. Albot må vara medelmåttig, men han kommer troligen inte servera Ymer vinsten på det sätt Ymer vill vinna matchen.

Så lite intressant match spelstilsmässigt skulle jag säga. Albot kanske till och med kan lura Ymer att börja gå på bollen lite grann och försöka avgöra och då brukar ju ungefär allt vara vunnit mot Ymer om man får honom dit.

Jag behöver kanske inte slå fast att jag tycker att oddset på Albot är bra, men nu har jag gjort det ändå.

16:00 Doha: Zverev-Murray 1,66-2,25 Bethard

Inte så tokigt för att vara en andra omgång i en 250-turnering va? Även om det ska sägas att det ju är namnen som är bra. Rent spelstyrkemässigt, just nu, är det här väl två spelare som försöker slå sig in på topp-50 någonting.

Jag skrev ju om Murrays match häromdagen. Riktigt bra mot Sonego. Bland det bättre han spelat sen sin återkomst skulle jag säga även om det känns som man skrivit det några gånger nu. Det är nog ungefär det där som är hans högstanivå numera. Än så länge i alla fall. Vem vet. Han kanske kan förbättra sig lite till.

Zverev har spelat fyra turneringar i år och vunnit en match per turnering. Tittar man på resultaten så är han väl på gränsen till topp-50 skulle jag säga. Sen är så klart det svåra med Zverev att bedöma när han kommer få till sin höjning. Jag tror inte det är alls lika mörkt för honom som för exempelvis Thiem. Zverev har sitt spel kvar, han måste bara hitta det. Sen kan det nog ta lite tid. Han måste hitta tillbaka fysiskt där han fortfarande är superklumpig. Han är klumpig i vanliga fall också, men det är värre nu efter återkomsten och det måste han ta itu med. När det löser sig? Som sagt, ingen aning. Det är nog i princip omöjligt att gissa.

De inbördes mötena är inte direkt aktuella. Zverev vann 2021 i Indian Wells. Murray vann i Cincinnati 2020 och i Australian Open 2016. Inget att utläsa från de matcherna, men ska man titta på spelstilarna borde väl detta vara superbra för Murray? Han har returerna för att hantera Zverevs serve och sen i spelet kan han stå och vara hundra procent bekväm med att han är mycket säkrare än Zverev.

Intressant match. Jag tror Murray har en riktigt fin chans att plocka en fin skalp här.

Äh, vi stannar där. Det finns Wawrinka-Gasquet och några såna där matcher också, men det där var de två jag verkligen hade något att säga om.