Inför dagens titelmatch

Sällan är det väl mer tydligt. Vem skulle man kasta in som alternativ liksom? Alcaraz, inte direkt. Nadal? Knappast. Tsitsipas? Aldrig. Ruud? Tillåt mig skratta.

Det här är definitivt världens två bästa tennisspelare just nu. I eftermiddag möts det, och därmed, mycket bättre blir det väl inte? Att det är en semifinal i en 500-turnering, det kunde ju vara en större match men rent kvalitetsmässigt är vi här uppe och nosar på det bästa vi har nu för tiden.

16:00 Djokovic-Medvedev 1,45-2,75 Bethard

För de känns ju dessutom i form båda två. Vilket kanske inte är så vanligt. De har väl något gemensamt där de här två. Oftast känns det som att de kanske inte är i någon riktig toppform. De är oftast bäst ändå, men utan att vara som bäst. Om någon av dem är som allra bäst just nu, det är väl lite oklart, men båda två lite över medel skulle jag säga. Medvedev turneringssegrar senaste veckorna, visst, man kan säga att det är turneringar han ska vinna men det ska göras också, och jag tycker han i allmänhet spelat rätt bra. Hans avslutning mot Coric igår, den var något extra den. Inte ofta en spelare bara slutar förlora bollar. Med Djokovic kan man väl säga lite samma sak. Visst har han vunnit alla sina matcher i år, men vem skulle han förlora mot då? Hade han förlorat en match hade det varit en besvikelse. Det är hårda bud att vara världens bästa spelare. Lite imponerande blir det ändå när man lägger till att han förlorade ett set i Adelaide och ett set i Australian Open. Lite sämre då kanske att han redan förlorat ett set den här veckan och dessutom spelade tiebreak i avgörande mot Machac. Lite rostigt får man väl kalla det kanske. Desto bättre i de två andra matcherna.

9-4 för Djokovic i inbördes möten. Han hade lite svårt för Medvedev under några år och det kulminerade väl med att Medvedev krossade honom i det som var, och som troligen även efter hans karriär, kommer ses som hans största och viktigaste match någonsin. US Open-finalen 2021 då Djokovic skulle slå spiken i alla kistor som finns kring allt, alla kategorier. När han skulle vinna alla slams under ett och samma år. Vi får väl se om han får en ny chans i år. Förutsättningarna finns i alla fall där. Nadal är väl knappast något hot längre, ens på grus, eller? Jag skulle nog ändå gissa nej. I Wimbledon har han inget motstånd i stort sett, Djokovic. Och sen kommer han kanske till US Open med chansen igen, vi får väl se.

Kanske skulle han toppa det genom att gå obesegrad genom en säsong också? Det ska så klart vara helt omöjligt, men skulle det någon gång ske, då är det kanske i år eftersom spelarna bakom känns relativt ofarliga för honom. Medvedev står närmast utan att om man frågar mig egentligen vara jättenära och alla andra, de är liksom så mycket sämre att det krävs en flopp för att Djokovic ska förlora. Undrar hur han skulle hantera det hela om han skulle klara sig genom sommaren. Det är väl inte helt otänkbart att han skulle plocka bort några turneringar för att bara spela US Open och slutspelet i stort sett under årets sista del för att då också kunna gå obesegrad. Men det ska så klart enormt mycket till. Att inte strula bort en enda match under ett år, det klarar inte ens Djokovic. Det kunde man väl se lite i första matchen den här veckan. Det kan liksom hända.

9-4 alltså men Djokovic har nu fyra raka sen den där finalen i US Open och jag tycker inte att man längre kan säga att han har några direkta problem med Medvedev. Jag tror han vinner idag också. Medvedev är i fin form, men Djokovic känns också i lite form och om man bara ska vara helt ärlig, en Djokovic i form, som är på tårna, då är han bara bäst. Inte ens Medvedev är jättenära.

Men det får vi väl se i eftermiddag helt enkelt. Inte helt vanligt att det är så tydligt att världens två bästa spelare möts men här är det så, och ska man titta på en tennismatch, då är det väl den här man just nu ska se då.