Inför onsdagens Indian Wells

Det är dags att gå igång. Inga seedade spelare idag och jag tror inte imorgon heller utan att man håller den första omgången till dessa två dagar och så börjar de seedade spelarna sen komma under fredag och lördag. Så det blir ju lite som två kvaldagar det här men två rackarns bra kvaldagar får man ju säga. Hade det riktiga kvalet sänts, komplett obegripligt att man från atp:s håll inte ger folk möjligheten att se dessa matcher i vettigt tv-format trots att kamerorna är igång. Jag hade lätt betalat det dubbla för tennistv om verkligen alla matcher som spelats, och filmats, från atp-touren sänts där. Men nu väljer man att inte göra så, som sagt, det är en gåta.

Men idag sänds alla matcher och vi tar och tittar ut några godbitar, om det nu finns några såna? Det ska det väl göra.

20:00 Djere-Otte 1,57-2,40 Bethard

Jag tror ni förstår. När jag säger godbitar idag, då är det inte Federer-Hewitt. Såg ett klipp från Federer-Hewitt i Indian Wells för hundra år sen nu på morgonen förresten. Ni kan säkert hitta det på atp:s sociala media på något sätt. Ni kommer känna igen poängen, en otrolig sådan. Det otroliga med klippet är dock att matchen inte var fullsatt. Det var gott om platser lediga på läktaren. Svindlande och otacksamt på något sätt. Hur kunde en match med Federer någonsin inte vara fullsatt. Svaret på frågan är väl överflödets förbannelse, och att människan är otroligt obenägen att uppskatta det den har. Så här i efterhand minns jag att jag ibland prioriterade bort finaler, typ Federer-Del Potro eller liknande. Jag tror de möttes i Basel en gång, och jag valde aktivt att inte titta för att jag tyckte jag hade något bättre för mig. Kan man få tillbaka de där matcherna nu när det istället är Fritz och Rublev som spelar finalerna kanske?

Varför valde jag då den här, Djere-Otte? Man kan ju krydda till en sån här speldag med en liten kupong, här på Bethard så klart. Och jag tycker oddset på Otte är lite intressant. Djere har blivit mycket bättre på hardcourt men han är fortfarande svag på underlaget. Otte är svag rent allmänt, och är i dålig form också, men att han på nåt sätt skulle vara chanslös mot Djere på hardcourt, inte riktigt kanske. Helt olika spelstilar och spelare också. I teorin skulle det kunna bli lite bra spel.

Alternativen klockan 20 då? 20 är alltså första start idag och under stora delar av kommande dryg vecka. Giron-Kovacevic, Ivashka-Safiullin, Zapata Miralles-Humbert. Det är sådär, det är det. Det enda lite intressanta där är väl att om atp resonerat som många andra idrottsorganisationer hade Ivashka-Safiullin kunnat vara en match spelad i Novosibirsk på den ryskbelarusiska touren. För vad hade egentligen hänt om ryssar och vitryssar blivit bannlysta som de blivit på många andra håll? Hade de spelat på hemmaplan på något sätt eller istället valt att sitta och rulla tummarna? Inte vet jag och nu får de ju vara med så vi får heller aldrig veta. Lite torra matcher klockan 20 i alla fall, det får sägas.

22:00 Isner-Nakashima 1,92-1,88 Bethard

Pang, boom, smack. Okej, jag tar i från tårna. Och är kanske lite mer taggad på tennis än normalt till och med. Men detta är ju en riktigt fin match. Båda två topp-50. Båda två med kapacitet.

Måste man börja säga att Nakashima är en underpresterare? Eller ska man säga att jag bara hade rätt när jag sa att jag inte riktigt trodde att hans klättring bara skulle fortsätta? Eller ligger han bara och puttrar litegrann i väntan på nästa steg? Faktum är dock att han i slutet av 2021 var rätt nära topp-50, då som 20-åring. Nu 1,5 år senare är han topp-50 med nöd och näppe. Han har visserligen etablerat sig på atp-touren, men inte tagit några större kliv. Jag skulle dock säga att förväntningarna på honom, och värderingen av honom, då var väl hög. Jag tycker inte riktigt han har spelet egentligen för att närma sig toppen. Sen trodde jag kanske han skulle gått lite bättre, men ganska marginellt ändå. 30-40 någonting, där ska han kunna ligga, men kanske inte jättemycket mer.

På tal om 2021. De möttes tre gånger det året de här två. 2-1 för Nakashima. Konstigt, Isner var då kanske inte en toppspelare men han var långt framme. Klart längre fram än Nakashima. Så någonting ska man nog utläsa där ändå. Nakashima klarar det här ganska bra.

Väldigt trög årsinledning på Nakashima som bara spelat tre turneringar och vunnit en match. Han slog Altmaier i en tresetare i Kvackapulko senast och har förluster mot McDonald gånger två samt Davidovich. Det handlar väl mest om att han spelat för lite dock. Isner gick till final i Dallas. Väldigt svagt motstånd där. I övrigt har han tre torsk i förstarundor.

Vad tror vi?

Jag tror det ligger något i att Nakashima nog borde kunna tänkas hantera servemonster rätt bra. Isners nivå är väldigt oklar numera. Ett spel på Nakashima kanske? Varför inte.

Alternativa matcher med start runt klockan 22 är Cachin-Basilashvili (Basilashvili är favorit i en atp-match trots att han inte kan spela), Kubler-Sonego, samt Ruusuvuori-Lestienne.

Sen börjar det bli sent. Men är man vaken efter klockan 23 har man några rätt fina matcher att välja på. Lehecka-Rinderknech, jag tycker Lehecka är väldans intressant just nu. Ska bli spännande att se var han egentligen landar i år. Rinderknech är inget bra men finns det fortfarande några frågetecken kring Lehecka så är det väl stabiliteten. Wu, han som vann i Dallas. Som inte är någon one hit wonder så att säga. En tidigare monstertalang som varit skadad typ hela tiden. Han möter Munar. Galan-Garin och Daniel-Carballes Baena, kanske lite mindre intressanta.

Fyra stycken nattmatcher också. Schwartzman-Coria, nu måste han väl ändå vinna en match, Svarre, men jag kan inte påstå att jag är hundra procent övertygad. Monfils gör comeback. Helt omöjligt att veta vilket skick han är i så klart. Jag skulle gissa ganska dåligt skick. Han möter Thompson och jag tror det blir torsk. Tabilo och Marterer, två kvalare som ingen i ärlighetens namn bryr sig om. Och Bublik mot Wu. Taiwanes, Wu, som inte sticker ut på challengertouren normalt sett. Ska han klara, Bublis. Nej, skrev inte fel. Tycker Bublis är ett gulligt smeknamn.

Vi säger så inför den första speldagen. Det här blir kul, eller hur? Kom ihåg facebookgruppen som jag tjatar om hela tiden förresten. Sök på ”Tennisen” så kommer den upp och det är bara att bli medlem. Det finns där också chattar där man kan prata med andra tennisintresserade om allt möjligt. Jag hoppas det blir bra fart därinne nu när vi äntligen har en storturnering på gång i alla fall.