Inför torsdagens Indian Wells

En dag kvar innan de lite bättre spelarna börjar kliva in. Eller ja, man får väl säga de bra spelarna ändå. Djokovic, Nadal, Cilic, Kyrgios, Korda och Bonzi är de spelare rankade topp-50 i världen som inte deltar i Indian Wells. Så de som finns att tillgå, ja de är i väldigt stor utsträckning på plats helt enkelt. På topp-20 bara Djokovic och Nadal som saknas. Nadal förresten 11 i världen nu på liverankingen. Om två veckor händer det. Han är inte längre topp-10 i världen.

Men som sagt. Innan de bästa spelarna kliver in ska vi raska av en dag till utan dem. Den första omgången ska avslutas. Idag utan Champions League-konkurrens på samma tid. Ikväll är det förvisso istället Djurgårdens spel i den europeiska lingonligan som stör. Otroligt egentligen, att vi kan vara så odugliga klubblagsmässigt att det är en stor grej när ett lag spelar åttondelsfinal i den tredje, lägsta, cupdivisionen. Så det kan gå. Undrar hur bra det skulle gå för de engelska lagen om man inte heller där fick äga fotbollsklubbar, precis som det är i Sverige. Manchester City skulle nog behöva höja medlemsavgiften för att klara lönerna då, så att säga.

Men nu ska vi inte prata om det där. Heja Djurgårn och här kommer de tennismatcher som kan bli lite extra roliga ikväll.

Ganska jämnt skägg klockan 20 skulle jag säga.

McDonald och Krajinovic möts. McDonald klar favorit och jag tycker man med gott samvete skulle kunna spela Krajinovic. Väldigt lika spelare det där. Jag tänkte kalla dem två knattar. De spelar som två knattar, men Krajinovic påstår på sin atp-profil att han är 185 cm lång. Om Krajinovic är 185 cm lång, då är jag en två meter lång katt. Hur som helst. Duktiga bollare, gillar högt tempo båda två. Båda två gillar att vara den som driver spelet. Båda två ogillar att försvara sig och båda två har ovanan att chansa för mycket när de är under press. Krajinovic är den bättre spelaren men McDonald har klart bättre form. 2,80 någonting på Krajinovic här på Bethard just nu. Jag tycker det är ganska bra.

Struffis får vara med. Han kvalade in och möter ikväll Halys klockan 20. Jättefin chans. Struffis just nu utanför de hundra bästa på rankingen. Ovärdigt. Han ska vara på atp-touren. Fascinerande faktiskt hur lätt det är för vissa spelare att bara pendla tillbaka upp till atp-touren samtidigt som det är så omöjligt för vissa andra. Struff 134 i världen inför den här veckan. Vinner han ikväll närmar han sig 110 och är då bara en vinst från topp-100 igen. Jämför det med Elias Ymer som legat ungefär där på rankingen i 3-4 år någonting, men aldrig lyckats. Men det är väl sådär. Är du bra är det mycket som är enkelt. Är man inte bra, då är det svårare.

Som sagt, väldigt jämnt mellan matcherna klockan 20. Wawrinka spelar också då. Han möter Vukic som är relativt tråkig, så den smäller inte så högt för mig den matchen men självklart, Wawrinka det största namnet som spelar klockan 20 ikväll. Efter Struff då, så klart. Undrar om Struff vet vilket roligt namn han har eller om det inte alls är roligt på tyska.

Fullt möjligt att jag kommer skippa de tre matcherna ovan och istället titta på Draper mot Riedi. Båda två 21 år gamla men medan Draper etablerat sig på atp-touren och nästan är topp-50 så håller Riedi just nu på att åka hiss uppåt. Schweizare, Riedi som spelade första halvan av förra säsongen på futuretouren men avslutade säsongen med att vinna två raka challengers och nu börjat den här säsongen bra också. Platsen efter Struffis på rankingen just nu förresten, 135 så samma sak för honom. Ett par vinster från topp-100. Draper har börjat säsongen sömnigt och jag undrar om han inte är en sån där spelare som kommer ha rätt rejäla downperioder. Han känns som en sån. Jag har sett Riedi förhållandevis lite, så jag tar kanske en titt för att utbilda mig lite helt enkelt.

21:30 har vi bland annat Fognini mot Shelton. Han kommer om jag får gissa vara helt chanslös, Fognini. Han kom liksom aldrig riktigt upp i nivå efter sina fotoperationer. Men det är väl Foggy i ett nötskal det där. Han har trasslat under hela sin karriär och att han då avslutar med att operera båda sina fötter på samma gång och inte kommer tillbaka efter det riktigt, det känns ju liksom värdigt honom. Inga andra matcher som står ut vid den tiden så jag väljer den här. Vem vet, han kanske kan blixtra till. Konstigare saker har väl hänt.

Omkring midnatt svensk tid spelare Mikael Ymer mot Hijikata som väl än så länge är mest känd för tidernas skräll när han vann Australian Open i dubbel tillsammans med Kubler för en dryg månad sen. Inte dålig i singel heller. Han är född 2001 och är rankad 130 i världen, som alla andra som spelar idag. Alla är födda 2001 och rankade 130, ungefär. Nej, men de siffrorna var gångbara. Kan han slå Ymer då? Ymer är väl alltid lite utsatt beroende på motståndarens spelstil. Hijikata är en snabb rackare som gärna själv håller igång bollen. Ingen drömspelstil för Ymer kanske men det är klasskillnad. Hijikata är inte bättre än sin ranking och Ymer är generellt väldigt mycket bättre än spelare rankade 130 i världen.

Senare under natten, mitt i natten svensk tid, spelar Thiem mot Mannarino. Tyckte jag såg någonstans att han lämnade återbud till de här turneringarna, Thiem men det kanske var Miami. Oklart. Klarar han Mannarino då? Oddsen är helt jämna och det känns vidöppet. Mannarinos form är bedrövlig. Han har förlorat mot Elias Ymer och Kovacevic i sina två senaste turneringar, båda i Mexiko, en challenger och en atp. Skiljer väldigt mycket mellan topp och botten i form på Mannarino och att Thiem inte ens är favorit mot en Mannarino som är på botten. Då är det illa.