Inför fredagens Indian Wells

Då var lingonen utrensade. Nåja. En del i alla fall. Bland annat Mikael Ymer utrensad under natten av Hijikata. Rätt rejäl flott det skulle jag säga. Jag såg inte matchen, men som jag säger typ varje gång han förlorar en match han kanske inte borde förlora. Det finns en risk att särskilt motståndare som har spelstilen för att göra det upptäcker att det finns lite luckor i Ymers spel. Luckor som man kan hitta trots att man är rätt mycket sämre än honom. Precis som att han på andra sidan kan pressa och slå spelare som är mycket bättre än honom, bara de inte engagerar sig nog för att förstå Ymers luckor. Synd i alla fall. Ni minns kanske lottningen från häromdagen. Det var en superchans att ta sig till tredje rundan för Ymers del men så blir det nu alltså inte.

Ikväll då?

Vi har start klockan 20 precis som tidigare dagar och ikväll bland annat med Ruud mot Schwartzman som jag tänkte se. Svarre krossade Coria i första omgången. Säger ingenting. Coria är högst medelmåttig och värdelös på hardcourt. Men han måste ju komma igång nu, Svarre och det ska bli riktigt kul att se vad han kan göra mot Ruud. Mycket intressant match spelstilsmässigt. 5-3 Svarre i inbördes. Jättemånga matcher verkligen mellan två spelare som inte är nära varandra i ålder och som varken varit i toppen samtidigt eller ens spelat på touren samtidigt i så många år. Slumpen och att båda två spelat de sydamerikanska grusturneringarna de senaste åren är förklaringen. Svarre vann de fyra första. Sen har Ruud återhämtat sig de senaste åren men jag skulle säga att det här egentligen är rätt bökigt för Ruuds del. Han har absolut en serve, som han ska kunna få lite grann på här. Men om Svarre spelar hyfsat, ens i närheten av det han kan, oj så bökigt det blir för Ruuds del när bollen är i spel då. Heja Svarre säger jag. Det hade varit kul om han kunde visa något här mot en Ruud som känns ruskigt sval just nu. 3,55 på Svarre här på Bethard. Varför inte.

Nishioka-Garin en annan match som spelas 20 om man ska nämna en men den är inte i närheten av den ovan. Så Ruud-Svarre, där börjar man kvällen.

Lite innan 22 någon gång kliver Tsitsipas in i turneringen. Han hade en riktigt märklig presskonferens häromdagen. Det där kan han ju. Att vara allmänt märklig. Han sa i alla fall att han är skadad, axeln var det väl, och att han tror att han är chanslös i Indian Wells och Miami och egentligen bara spelar för att han inte har någon lust att vara ledig. Om det stämmer eller inte, det vet väl ingen men han blir inte direkt mindre och mindre kufig för varje dag som går, Tsitsipas. Thomspon i första matchen ikväll. Rätt talande egentligen. I princip ingen verkar lyssna på honom. Tsitsipas står i 1,14 här på Bethard och ses alltså som en helt given vinnare.

Bautista-Ruusuvuori spelas också den här tiden. Ingen match jag har så jättemycket att säga om egentligen förutom att jag tycker oddset på Bautista är bra. 1,65 just nu på Bethard. Jag tycker verkligen att Ruusuvuori ofta är väldigt överskattad. Om han nu är så sjukt bra, varför etablerar han sig inte på topp-50 åtminstone då? Kanske för att han inte är sådär väldigt bra. Jag tror Bautista bollar ut honom ganska enkelt.

Någon timme senare, 23 någonting, Wu mot Davidovich i en match där det kommer bli ruggigt bra spel. Två spelare som har sin styrka när bollen är i spel. Davidovich supertråkig och slår inte till bollen mer än nödvändigt. Wu, inte supertråkig, där pangas det kan jag säga. Perfekt matchup för underhållning skulle jag säga. Jämnt på förhand också.

Berrettini och Medvedev spelar under natten men inget spektakulärt motstånd precis. Väldigt oklar form på Berrettini så han kanske skulle kunna förlora mot Daniel, vem vet. Medvedev har Nakashima som egentligen inte är någon superlottning i första matchen men förlorar Medvedev just nu? Tveksamt.