Inför söndagens Indian Wells

Lite småskuttar fick lämna under lördagen. De Minaur föll mot Fucsovics. Det är egentligen en kopia på det jag alltid skriver om Mikael Ymer när det gäller De Minaur. Superhög kapacitet, så länge motståndarna spelar med i hans cirkus. Cirkus, det lät elakt. Men säg så här då. Så länge motståndarna inte mobbar hans ganska begränsade förmåga gällande det spelmässiga. När man står och försöker bomba igenom honom, då ska man vara väldigt bra för att slå honom. Men så kan det också komma en supertråkig, supernoggrann rackare som Fucsovics och jag tycker egentligen inte det är konstigt att De Minaur kan bli överkörd i en sån match som han blev igår. För står man bara och håller i bollen. som Fucsovics alltid gör oavsett motstånd, då måste De Minaur vinna på sin spelmässiga förmåga snarare än sin fysik och där är han helt enkelt inte så sjukt bra.

Några andra seedade föll också, men inget som spelar någon roll. Alcaraz, Fritz, Rune, Felix, Hurkacz och Sinner, alla vidare. Fritz förlorade ett set mot Shelton men är det ens en fara på taket när Fritz förlorar ett set? Han känns mer och mer som en fullständig maskin där man liksom vet att han klarar av det, oavsett om det tjorvar lite. Felix var rätt dålig också, som så ofta på senare tid. Han kunde mycket väl tappat första set mot Martinez och då snackar vi ett väldigt svagt motstånd. Han imponerar inte alls för närvarande, Felix.

Nya matcher idag. Nu är det omgång tre. Tyvärr är långt ifrån alla blåbär borta, men det blir bättre och bättre. Färre matcher också och lite enklare att fokusera.

Redan klockan 19 idag. Jag har ingen aning om varför, men så är det. Första matcher ut, Ruud-Garin och Norrie-Daniel. Exakt likadana matcher egentligen. Lite lustigt att oddsen är exakt lika också. Favoriterna står i 1,23 båda två. Ruud möter Garin som äntligen är lite på gång. Är Ruud också lite på gång? Det är väl det man är aningen nyfiken på. Sett till hans nivå hittills i år är det här en match han kan förlora nu när Garin visat att han kan spela igen. Garin kommer inte göra bort sig utan Ruud lär vara den som driver spelet och det går ju inte alltid bra. Norrie möter Daniel som prickat formen perfekt, precis som han gör någon gång varje år. Kanske lite bättre förspänt för Norrie där vad gäller spelstilarna. Det kommer nog räcka ganska bra för honom att bara stå och vara tråkig. Om jag ska välja match, då blir det Ruud-Garin.

20:30 har vi Zverev-Ruusuvuori. Ruusuvuori som har ett par fina segrar. Zverev tar myrsteg mot formen hela tiden. För Ruusuvuori är det en ganska enkelt, okomplicerad uppgift. Han måste se till att vara ett rejält snäpp bättre än Zverev när bollen är i spel, då kan han skrälla. Lät kanske inte genialt det där. Är man bättre har man ofta en rätt vettig chans att vinna. Men säg så här då. Zverev har ju sin serve. Hans medicin för vinst handlar i princip alltid om att spela jämnt med motståndaren när bollen är i spel. Ruusuvuori kan vara bättre än Zverev när bollen är i spel idag, men det krävs att han är ganska mycket bättre med tanke på hur mycket mer Zverev får på sin serve. Lite läge dock för Ruusuvuori rent spelstilsmässigt. Zverev sätter ju inte upp tempot. Ruusuvuori är rätt bra när spelet är rakt och enkelt. Santidigt Khachanov-Davidovich som också är en rätt bra match. Det finns spelstilar för att det ska kunna bli bra spel där. Khachanov sätter fart på det hela, Davidovich står och håller emot. Känns lite bökigt servemässigt för Davidovich där. Han har ingen serve, Khachanov har en. Helt upp till Khachanov hur det slutar skulle jag säga. Han kommer få spela det spel han vill. Han måste bara göra det lite hyfsat.

Klockan 22 eller lite efter det, Rublev mot Humbert. Där kommer det pangas. Har svårt att se att Rublev kommer falla där. Han är mycket bättre och det borde inte passa honom dåligt.

Två nattmatcher. Medvedev möter Ivashka. Det är ingen match. Ivashka är inte ens värd att få spela mot Medvedev. Och sen Tabilo-Thompson, det är mer en challengermatch det.