Inför finalen

Jag ska väl inte säga att det snart är dags direkt. Matchstart midnatt svensk tid. Det blir en utmaning det här. Men om man nu orkar, det känns verkligen som en match värd att vara uppe några timmar extra för det här.

För den har ju ungefär det man vill ha av en match.

Två av världens bästa spelare så klart. Bra början.

Matchen är jämn. Just nu nästan helt jämna odds här på Bethard. Alcaraz mycket knapp favorit.

Men kanske mest av allt. Två så olika spelstilar som det är möjligt nästan. Och även den där perfekta kombinationen. En hyperoffensiv spelare mot en spelare som helst inte attackerar mer än nödvändigt. Den där har ju funkar rätt bra förut. Tänk Federer mot valfri toppkollega. Det har alltid varit några av de bästa matcher som spelats.

Vad tror jag då?

Jag tror Alcaraz, som jag hintat om, inte minst i vår Facebookgrupp Tennisen. Gå med där om du inte redan är det så kanske du får lite sällskap under matchen, om du no orkar dig uppe.

Jag tror Alcaraz för att jag tror att det är spelstilsfördel för honom. De har bara mötts en gång. Gräs, Wimbledon 2021. Säger så klart ingenting om det som händer ikväll. Då vann Medvedev enkelt, men Alcaraz försökte då inte ens på gräs. Och han var heller inte uppe i toppen. Jag tror att Alcaraz mot Medvedev får precis den lilla tid han behöver för att vara som allra bäst. Rätt lustigt egentligen. Alcaraz har bara spelat en match var mot Medvedev och Djokovic och matchen mot Medvedev var innan han var i toppen. Mot Djokovic i somras gjorde han sin bästa match någonsin och jag tycker det säger något. Jag tror att Alcaraz inte duckar stora matcher. Jag tror det passar honom att möta Medvedev. Och jag tror han vinner ikväll, trots att jag samtidigt tror att Medvedev rent kvalitetsmässigt är ett litet snäpp bättre än honom för närvarande.

Världsetta blir han igen också om han vinner, Alcaraz. Det vore ju inte så tokigt.