Miamilottningen

Det är dags för en titt. En titt på Miamilottningen för turneringen startar idag onsdag. En dag tidigare än vad som var fallet i Indian Wells och skillnaden blir då att det helt enkelt blir ännu mer utdraget andra veckan här i Miami. Så det är ju lite sämre. Men det finns sannerligen bättre saker med Miami också. Som tiderna. Förra veckan var det amerikanska västkusten. Nu är det amerikanska västkusten och en helt annan tidszon. Därför börjar matcherna i Miami på fin eftermiddagstid för oss här i Sverige. Fram till lördag är det 16v som gäller. Sen 17 nästa vecka då det är vår tur att få sommartid.

Vi kommer givetvis följa den här turneringen nära och dagligen. Åtminstone från fredag då de bra spelarna börjar kliva in. men nu först, lottningen.

Här har vi övre halvan med framför allt Alcaraz som väl inte såg alltför sliten ut i söndags. Det här ska han nog klara. Och det är ju precis det här som de bästa spelarna vill. Att det ska vara utspritt och lågintensivt. Så ingen borde väl behöva bli skadad dessa veckor i alla fall. Rune eller Fritz i kvarten är väl det Alcaraz kan vänta sig i motståndsväg. Innan dess borde det vara ganska lugnt.

Sinner måste väl ses som favorit på den andra kvarten tycker jag även om det är jämnt där. Bra chanser även för Rublev, Zverev och kanske till och med Ruud. Final här förra året, Ruud. Nu börjar raset.

Svaret på vem som går till semi kan ju vara Ymer också förstås. Jättefin lottning med Popyrin i första. Det enda som stör där är väl att han blev krossade av just Popyrin i challengern i Phoenix förra veckan men hur mycket kämpade de bra spelarna i den turneringen då? Ingenting. Långsammare underlag här och Popyrin borde egentligen passa honom jättebra. Han ska vinna den. Fint odds på det, över 1,80 här på Bethard. Därefter en formsvag Botic som Ymer visserligen förlorade mot för ett par veckor sen. och eventuellt en mycket svag Ruud som han knappast har någon överdriven respekt för i tredje rundan. Jag tycker det luktar chans på åttondel för Ymer om han får till det. Men då ska han få till det också.

Medvedev och Alcaraz på olika halvor igen. Kan bli en fin final igen alltså. Djokovic lyckades förresten inte ta sig in i landet trots allt försök. Så han får ta nya tag till Monte Carlo som är nästa masters.

Äh, jag tycker inte lottningen är så mycket att prata om egentligen. Nu har vi tittat på den. Nu tittar vi på Ymer ikväll, och tar oss sen an turneringen riktigt ordentligt när de värsta lingonen är utrensade. Det kommer bli riktigt bra det här.